Μαζί με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, προανήγγειλαν, επίσης, τη
δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού συντονισμού μεταξύ των δύο υπουργείων.
Στόχος αυτού του μηχανισμού είναι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίζονται και επηρεάζουν τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των θεωρήσων βίζα ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα είναι αρωγός με όλες τις δυνάμεις για την ενίσχυση του τουρισμού και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, ενώ θα υπάρξει απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση θεωρήσεων.
Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, «το μήνυμα που έχει σταλεί σε όλες τις προξενικές αρχές, είναι ότι όσο δεν προκύπτει πρόβλημα με την συνθήκη Σένγκεν να μπορεί να εκδοθεί βίζα και μέσα σε 48 ώρες».
Μάλιστα ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι θα προχωρήσει η εφαρμογή και άλλων καινοτόμων ιδεών, όπως το πιλοτικό πρόγραμμα απλούστευσης εισόδου στην Ελλάδα από την Τουρκία, για πολίτες τρίτων χωρών που λειτουργεί για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι.
Για να μπορέσει να εξυπηρετήσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων, το ΥΠΕΞ προχωρά σε συνεργασίες με εξωτερικούς παρόχους, αυξάνοντας τον αριθμό των σημείων εξυπηρέτησης ακόμη και σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν προξενικές αρχές.
Όπως τονίστηκε, έχουν δοθεί οδηγίες, ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες χορήγησης θεώρησης πολλαπλών εισόδων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ακόμη και μέχρι πέντε χρόνια, καθώς και δωρεάν θεωρήσεις σε παιδιά κάτω των 12 ετών σε μαθητές φοιτητές και ειδικές κατηγορίες πολιτών.
Στην παρέμβασή της, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα φέτος για τον τουρισμό μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά για να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα και να ελπίζουμε σε ανάκαμψη, με θεσμικές συνέργειες σαν και αυτή. Η σύμπραξη του υπουργείου Εξωτερικών στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει είναι πολύτιμη».
Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, είπε η κ.Κεφαλλογιάννη, υπάρχει ανάκαμψη στις κρατήσεις σύμφωνα με στοιχεία των φορέων του τουρισμού χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι θα κερδηθεί ό,τι χάθηκε και πρόσθεσε ότι μια ουσιαστική προϋπόθεση είναι η σταθερότητα και η κοινωνική ειρήνη.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σχετικά με τη συνάντηση των δύο υπουργών, τόνισε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο η αντιστροφή της αρνητικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό και η προβολή της Ελλάδας ως ενός από τους πιο όμορφους, ασφαλείς και ανταγωνιστικούς προορισμούς στον κόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου