Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Σε αδυναμία να αποπληρώσουν δάνεια το 70% των επιχειρήσεων του ΤΕΜΠΜΕ


Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις, που αδυνατούν ολοένα και περισσότερο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 70% των περίπου 57.000 επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΕ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους.
Τα δάνεια των επιχειρήσεων αυτών
εκτιμώνται στα 5,5 δισ. ευρώ και τυχόν αδυναμία αποπληρωμής τους θέτει σε κίνδυνο τις εγγυήσεις που παρέχει το ΤΕΜΠΜΕ προς αυτές.
Οι εκπρόσωποι του ΣΕΜΕΕ και του ΒΕΑ επεδίωξαν συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλου του ΕΤΕΑΝ, κ. Αλ. Παπαρσένο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων ΤΕΜΠΜΕ Ι, ΙΙ, ΙΙΙ.
Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Παύλος Ραβάνης, ζήτησε τροποποίηση του προγράμματος χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνεται η αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ και του άληκτου υπολοίπου τους, με νέο δάνειο 10ετίας, το οποίο θα δοθεί μέσω τουΕΤΕΑΝ. Επίσης, προτείνεται η παράταση της περιόδου αποπληρωμής των χρεών ή η περίοδος χάριτος για τις επιχειρήσεις.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου