Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Αντίδραση του Θ.Δαβάκη για τις Μετεγραφές Φοιτητών απο Πολύτεκνες & Τρίτεκνες οικογένειες


Την παρέμβαση του Βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Δαβάκη προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να περιορίσει στο ελάχιστο για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά τις μετεγγραφές των φοιτητών που προέρχονται από τις πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες.
Συγκεκριμένα
το Υπουργείο Παιδείας με την ψήφιση του νόμου 3966/2011, εφαρμόζει νέο σύστημα βάσει του οποίου θα υλοποιούνται οι μετεγγραφές φοιτητών που εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες, όπως οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι, θεσπίζοντας συγκεκριμένο αριθμό θέσεων γι' αυτές τις κατηγορίες , εφαρμόζοντας παράλληλα και βαθμολογικά κριτήρια που θα ισχύσουν για πρώτη φορά για την υλοποίηση των μετεγγραφών αυτών. «Όλοι γνωρίζουμε πως οι οικονομικές δυνατότητες των πολυμελών οικογενειών  είναι πολύ περιορισμένες και η οικονομική τους κατάσταση έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό με την αύξηση του κόστους ζωής αλλά και τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους» σημειώνει στην παρέμβαση του ο κ. Δαβάκης.
Ο κ. Δαβάκης αναφέρει επίσης, πως η εφαρμογή μέτρων περιορισμού του αριθμού στις μετεγγραφές των πολυτέκνων είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα και περαιτέρω επιβάρυνση στις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησης περισσότερων από ένα νοικοκυριά.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως το νέο σύστημα για τις μετεγγραφές, αναπόφευκτα θα στερήσει το δικαίωμα της μόρφωσης σε πολλά παιδιά  που προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες,  τα οποία με αυτόν τον άδικο τρόπο θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα όνειρα που έκαναν για να φοιτήσουν σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας.

antenna south

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου