Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ενημερωτικό πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καπνίσματος σε σχολεία από το νοσοκομείο Σπάρτης


Το Πνευμονολογικό Ιατρείο και το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, στα πλαίσια της εφαρμογής δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας στο μαθητικό πληθυσμό της χώρας, με στόχο την πρόληψη του καπνίσματος που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας, πραγματοποίησε - κατά τη φετινή σχολική χρονιά - πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, σχετικά με την πρόληψη του καπνίσματος στα Δημοτικά σχολεία.
Από την Επισκέπτρια Υγείας, κ. Λαμπράκου Αιμιλία, ενημερώθηκαν
764 μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για τους κινδύνους που διατρέχει ένα παιδί στην ηλικία τους από την καπνιστική συνήθεια, αλλά και από την εξάρτηση που προκαλείται από αυτήν.
Κατά τη συζήτηση που ακολουθούσε, τα παιδιά εξέφρασαν τις απορίες τους, τους προβληματισμούς και τους φόβους τους. Αντελήφθησαν το προνόμιο κάποιου που δεν είναι καπνιστής και συζήτησαν πώς μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και τους καπνιστές του συγγενικού τους περιβάλλοντος.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν από την ιατρό – πνευμονολόγο κ. Τίνα Λαμπρινή και την Επισκέπτρια Υγείας κ. Λαμπράκου Αιμιλία σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, τρεις επιμορφωτικές ημερίδες για την πρόληψη του καπνίσματος σε εκπαιδευτικούς και γονείς στη Σπάρτη, τους Μολάους και το Γύθειο.
Στόχος μας είναι το συγκεκριμένο Πρόγραμμα να επαναληφθεί και κατά τη νέα σχολική περίοδο, όχι μόνον σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων, αλλά να επεκταθεί και στους μαθητές των Γυμνασίων του Νομού μας, δεδομένης της ανταπόκρισης των παιδιών, αλλά και της ευρείας διάδοσης του καπνίσματος στην εφηβική ηλικία.

antenna south

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου