Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι έμποροι της Σπάρτης καταγγέλλουν το παραεμπόριο

Έκκληση στους υπευθύνους για διενέργεια ελέγχων
Έγγραφη διαμαρτυρία υπογεγραμμένη από 44 εμπόρους της πόλης μας απεστάλη στους αρμοδίους, για το φαινόμενο του παραεμπορίου, που παρατηρείται κυρίως τις ημέρες της λαϊκής αγοράς.
Οι υπογράφοντες,

επισημαίνοντας τη ζημιά που προκαλεί στα καταστήματα τους το παράνομο εμπόριο ιδίως στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, καλούν τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε ελέγχους για να διαπιστώσουν την ύπαρξη ή μη νομίμων εγγράφων για την πώληση των εν λόγω προϊόντων και κατόπιν να πράξουν τα δέοντα.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Οι υπογεγραμμένοι που όλοι είμαστε έμποροι διατηρούντες καταστήματα εντός της Σπάρτης, θέτουμε υπόψη σας την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργείται από το συνεχιζόμενο ανά εκάστη Τετάρτη και Σάββατο στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς παραεμπόριο, από διάφορους, ιδίως αθίγγανους και αλλοδαπούς, οι οποίοι εμπορεύονται είδη εξ εκείνων που πωλούνται και στα δικά μας καταστήματα, αντί εξευτελιστικών τιμών με προφανή ζημιά μας.
Ενόψει τούτου, παρακαλείσθε να ελέγξετε επιτοπίως εάν:
α) Οι προαναφερόμενοι έχουν εν ισχύ άδεια πώλησης για τα είδη που εμπορεύονται και για πόσους συγκεκριμένους πάγκους ο καθένας και αν αυτοί που εμφανίζονται στις άδειες ως πωλητές είναι οι αναγραφόμενοι σ’ αυτές.
β) Για κάθε πώληση απ’ αυτών εκδίδεται τιμολόγιο ή δελτίο λιανικής πώλησης.
γ) Έχουν τιμολόγια των προμηθευτών για τα είδη που εμπορεύονται και εν συνεχεία να προβείτε στις δέουσες ενέργειες.
Θεωρούμε απαράδεκτο στη σημερινή εποχή, που πλήττεται ιδιαίτερα το εμπόριο λόγω της οικονομικής κρίσης, να υφιστάμεθα εμείς που επιβαρυνόμαστε με ενοίκια καταστημάτων, φόρους, μισθούς προσωπικού, εισφορές, γενικά έξοδα (ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο κτλ) περαιτέρω ζημιές, εξαιτίας του παραεμπορίου που προαναφέραμε».



λακωνικος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου