Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σε δεινή θέση ο Παπαδήμος για τις ''σκληρές δηλώσεις'' του Μπαρόζο !

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά την αποκάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που τον θέλει να ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να απειλήσει την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε μετά τη
δημοσίευση του γεγονότος δε λέει να κοπάσει, παρά τη διάψευση στην οποία προέβη άμεσα ο κ. Παπαδήμος.
Το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο υποστήριξε στο δημοσίευμά του, για το οποίο επικαλέστηκε πηγές στην Κομισιόν, ότι ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Μπαρόζο να ασκήσει πίεση μετά το αποτέλεσμα των  εκλογών της 6ης Μαΐου και την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.
Η είδηση δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα και πυροδοτεί το ήδη τεταμένο προεκλογικό κλίμα.
Ταυτόχρονα -και αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο πολιτικά- αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι γνωστό ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας είχε ασκήσει έντονη κριτική στον κ. Παπαδήμο κατά τη διάρκεια της 6μηνης διακυβέρνησής του, ταυτίζοντάς τον με τα συμφέροντα των τραπεζιτών.
Τώρα που ο αξιωματούχος της Κομισιόν, τον οποίο επικαλείται το Reuters, «αδειάζει» τον κ. Παπαδήμο, αφήνοντάς τον έκθετο σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ρόλος που διεκδικεί στο μετεκλογικό σκηνικό απομακρύνεται.

    Το Reuters  μάλιστα αποκαλύπτει, --- ''ότι ο Μπαρόζο δεν είχε πρόθεση να κάνει μια τόσο σκληρή δήλωση για την Ελλάδα. 
  • Το διεθνές πρακτορείο αποκαλύπτει, επικαλούμενο αξιωματούχο της Κομισιόν, ότι ο Μπαρόζο δέχθηκε τηλεφώνημα από τον τότε πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος του ζήτησε να το πράξει.
  • Απογοητευμένος από αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, ο Παπαδήμος ζήτησε από την ΕΕ να στείλει ένα δραματικό μήνυμα με την ελπίδα ότι θα αφυπνιστούν οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα.
  • "Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Ήταν αίτημα από την Αθήνα", είπε ο ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters και πρόσθεσε: "Βεβαίως η πρωτοβουλία απέτυχε".
  • Οι ευρωπαίοι ηγέτες ελπίζουν ότι μια πιο διακριτική μορφή πίεσης ίσως έχει καλύτερα αποτελέσματα, ''  --  καταλήγει η ανάλυση του Reuters. 
( http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/05/reuters-5.html)

Όπως λένε μάλιστα κάποιοι με νόημα «σήμερα αντιλήφθηκαν όλοι το ρόλο που έπαιζαν και παίζουν κάποιοι. Όταν οι Γερμανοί έλεγαν ότι χρειάζονται ως Πρωθυπουργό κάποιον που να μιλάει ελληνικά αλλά να μην είναι με τους Έλληνες, είδαμε τι εννοούσαν».



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου