Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Οι πρώτες 7.000 απολύσεις στο Δημόσιο ...δια της πλαγίας οδού

Τις πρώτες 7.000 απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, καθώς συγχωνεύονται 75 οργανισμοί, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου για την οικονομία, προανήγγειλε, έστω και ...πλαγίως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Οι δηλώσεις του, βεβαίως, θυμίζουν την ...πρώτη παπανδρεϊκή περίοδο της δεκαετίας του ΄80,  τότε,  που ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, όταν δεχόταν κριτική για το ότι οι αμερικανικές βάσεις παρέμεναν στην Ελλάδα, αντίθετα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, έλεγε ότι η κυβέρνησή του δεν είχε υπογράψει συμφωνία παραμονής των βάσεων για οκτώ χρόνια, αλλά συμφωνία απομάκρυνσης των βάσεων έπειτα από οκτώ χρόνια!

Τώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι για τους 7.000 εργαζόμενους στους συγκεκριμένους οργανισμούς, «δεν προτείνεται η απόλυσή τους,

αλλά η αξιολόγησή τους»

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ξεσπάσει και δημόσια διαμάχη μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να μιλά σαφώς για το ενδεχόμενο απολύσεων και με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση να επιμένει στα περί αξιολόγησης...

Εν πάσει περιπτώσει, το νέο πακέτο συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ. είπε ο κ. Πάγκαλος.

Μεταξύ των Οργανισμών είναι η ΚΕΔ, το ΕΘΙΑΓΕ, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, η ΕΡΤ, ο ΙΓΜΕ, η Θέμις Κατασκευαστική και ο ΕΟΜΜΕΧ.

Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την εξοικονόμηση δαπανών ύψους 2,7 δισ. ευρώ ετησίως, προσθέτοντας ότι οι συγχωνεύσεις οργανισμών ήταν ενταγμένες στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.



το πρωτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου