Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Στη Βουλή Το Ζήτημα Της Αποκατάστασης Του Παλαιού Παρθεναγωγείου Γυθείου Απο Τον κ.Δαβάκη


Τη συνδρομή της Πολιτείας για την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου του παλαιού Παρθεναγωγείου που βρίσκεται στο κέντρο του Γυθείου, έργο του Ερνέστου Τσίλερ, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο, παραθέτοντας τις διάφορες φάσεις από τις οποίες έχει διέλθει το κτήριο αλλά και τις προσπάθειες που έχουν γίνει κατά καιρούς για την ανακατασκευή του, τονίζει πως «η Πολιτεία οφείλει, παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται σήμερα η χώρα μας, να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες
προκειμένου τα πολιτιστικά στοιχεία του κάθε τόπου να διασωθούν, να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο και να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς που στοχεύουν στην πολιτιστική αναβάθμιση και κατ' επέκταση στην καλύτερη ποιότητα της ζωής των πολιτών.
Είναι απαράδεκτο για μια πόλη με την ιστορία του Γυθείου, είπε ο κ. Δαβάκης, να έχει στο κέντρο της, ένα κτήριο που με τη σημερινή του μορφή προσβάλλει την ελληνική πολιτεία, κυρίως γιατί τόσα χρόνια κατασπαταλήθηκαν χρήματα σε συγκεκριμένες περιοχές τη χώρας, στην κυριολεξία «αριστερά και δεξιά», χωρίς κανένα ουσιαστικό ανταποδοτικό αντίκρισμα.
Πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση στο ζήτημα του Παρθεναγωγείου Γυθείου που συμβολίζει ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης και μπορεί να αποτελέσει μια εστία πολιτισμού για το μέλλον.»
Κλείνοντας την παρέμβαση του ο κ. Δαβάκης, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου το παλαιό Παρθεναγωγείο Γυθείου, να παύσει να αποτελεί εστία μόλυνσης, κινδύνου και ντροπής για την πόλη και να μεταβληθεί σε ένα πολυχώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των κατοίκων του Γυθείου.

antenna south

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου