Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» κατέβηκαν κατά χιλιάδες και σήμερα στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Η Αγανάκτηση αρχίζει να ξεχειλίζει παντού!

Σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» βρίσκονται για πέμπτη μέρα στο Σύνταγμα! Πιστοί στο ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι» Έλληνες, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, οι οποίοι θα σπεύσουν και εκείνοι να διαμαρτυρηθούν στις κεντρικές πλατείες των πόλεων τους.Από τις 6 το απόγευμα οι κεντρικές πλατείες σε Αθήνα, Παρίσι, Λονδίνο, Κοπεγχάγη,
Στοκχόλμη, Σόφια, Βερολίνο, Βελιγράδι, Άμστερνταμ, Όσλο, Εδιμβούργο, Ελσίνκι, Βρυξέλλες, Βιέννη, Δουβλίνο και Ρέικιαβικ έχουν γεμίσει από «αγανακτισμένους» πολίτες.
Στο σύνταγμα αυτή τη στιγμή βρίσκονται πάνω από 20000 κόσμος!



Το θέμα των «Αγανακτισμένων» όπως φαίνεται αρχίζει και γίνεται για την Ευρώπη και υπαρκτό και ουσιαστικό! Είναι μια διαμαρτυρία που οι διαστάσεις αρχίζουν να αφορούν όλη την Ευρώπη , βόρεια  (την πλούσια ) και την νότια (την φτωχή). 


Η κρίση που άρχισε σαν κρίση της Ελλάδας και επεκτάθηκε και σε όλη την Ευρώπη (σαν η κρίση των πολιτισμένων - που μπορεί να είναι η κρίση που δημιουργείται όταν η ''ελιτ'' των πλουσίων της Ευρώπης αλλά και του κόσμου ολόκληρου γίνεται πιο ''άπληστη'' θέλοντας ''υψηλότερες αποδώσεις'' για τα χρήματα που δίνει σαν επενδύσεις αδιαφορώντας για το επίπεδο ζωής των υπολοίπων -εργαζομένων και μη) , δημιούργησε και την επέκταση των «Αγανακτισμένων» όλης της Ευρώπης ... 


Μάλλον η Ελλάδα είναι το πείραμα, που αποφάσισαν να το ελέγξουν σαν αρχή, παραβιάζοντας κάθε θεσμό κάθε διαδικασία που έως τώρα έχει θεσμοθετηθεί, με μόνο στόχο να κάνουν την δουλεία τους, και να πάρουν αυτό που θέλουν. Και τώρα που ξεκινά και η αντίδραση (πάλι από την Ελλάδα) που όλο και αυξάνεται (καθώς όσοι συμμετέχουν σε αυτή δεν βλέπουν κανένα μέλλον - ούτε εδώ αλλά ούτε και αλλού) οι ελέγχοντες αρχίζουν να πανικοβάλλονται και να χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να περάσουν αυτά που θέλουν - ανακοινώσεις αντιφατικές με μόνο στόχο να μπερδέψουν τα πράγματα και να αποπροσανατολίσουν.  


Το τι θα ακολουθήσει δεν είναι βέβαιο . Το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι το πείραμα αρχίζει να βγαίνει από την κατάσταση ελέγχου και οι συντονιστές κάνουν ότι μπορούν για να το επαναφέρουν .


 Το κύριο πρόβλημα το αντιλαμβάνονται περισσότερο αυτοί που προσπαθούν να το εκτελέσουν από εδώ, τοπικά. Οι δηλώσεις και οι απόψεις τους το δείχνουν έντονα αυτό. Το θέμα είναι όμως ότι τα μέσα και η πληροφόρηση που πλέον είναι στην διάθεση του κόσμου τους ξεπερνά και σε δική τους κατανόηση αλλά και σε χρόνο δικό τους για να αναδίπλωση και κατάλληλη αντίδραση . Το μέλλον θα δείξει τι θα γίνει και ο ποιο δυνατός θα επιβληθεί,  αλλά και ή αντίδραση μόλις ξεκίνησε...    
      



greekradar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου