Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πάμε για αναστροφή των αρνητικών δεδομένων!


Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδος, η Ελλάδα είχε φθάσει στον «πάτο». Τόσο σε επίπεδο προσδοκιών, όσο και σε επίπεδο δεδομένων και συμμαχιών.
Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο υπό τον Γ. Παπακωσταντίνου, έχοντας χάσει απολύτως την ψυχραιμία τους, αλλά και την δυνατότητα να χαράξουν πολιτική
αυτονομίας υπέρ της Ελλάδος, ήταν έτοιμοι και έκαναν ότι δεν έπρεπε, προκειμένου να εγκλωβίσουν την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Α. Σαμαρά, σε μια συναίνεση εκποίησης της Ελλάδος στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. 
Οι πυρήνες της γραφειοκρατίας και της ΕΚΤ, «εκβιάζοντας» την Ελλάδα , με την 5η δόση, θέλησαν αφού όλη η ακίνητη, κινητή περιουσία και οι συμμετοχές του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ και πόρους (νερό, λιγνίτης, ορυκτά) , «περάσουν» σε ένα Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, να το αναλάβουν ως Τρόικα, ουσιαστικά στη βάση των πιστωτών Γερμανοί Και Γάλλοι και αφού διαχειρισθούν , αποκρατικοποιήσουν και προσπορισθούν τα ωφελήματα απ’ αυτή να μας δώσουν ένα δάνειο 50δις ευρώ, με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές το 2012. Τα πακέτο αυτό , μαζί με τη φορολογία που επίσης θα αναλάμβαναν οι Ευρωπαίοι, ως δομή και γραφειοκρατία, θα αφαιρούσε από την Ελλάδα κάθε δικαίωμα εθνικής και πολιτικής κυριαρχίας, από τη στιγμή μάλιστα, ότι εκ προοιμίου, θα είχε συνυπογράψει εν λευκώ το έτερο κόμμα εξουσίας, η Ν.Δ
Στον συσχετισμό αυτό απόλυτης πίεσης, πολύ κακό ρόλο έπαιξε η Επίτροπος Δαμανάκη, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας . Τα σενάρια για επιστροφή στην δραχμή και για ξαφνική πτώχευση, ήρθαν στην επικαιρότητα , με πρωταγωνιστικό ρόλο να παίζουν γερμανικά, ολλανδικά και άλλα κεντροευρωπαϊκά έντυπα , όπως και η Γαλλίδα κυρίαρχη υποψήφια για την θέση του Στρος Καν, Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Λαγκάρντ.
Ρόλο εγγυητή της εθνικής και ιδιαίτερα πολιτικής αυτοτέλειας-έστω ως δυνατότητα- της Ελλάδος, με επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και όχι με το Μνημόνιο 2, που προκρίνει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και το Βερολίνο με το Παρίσι και προωθεί το κυβερνητικό επιτελείο με Παπακωσταντίνου, έπαιξε και παίζει ο Α. Σαμαράς.
Η συναίνεση που προτείνει έχει τον πυρήνα της στο αναπτυξιακό μοντέλο.
 Χαμηλή φορολογία και επενδύσεις στη βάση των αποκρατικοποιήσεων ή με άξονα τις αποκρατικοποιήσεις. Αυτό που μπορεί να διασφαλίσει την Ελλάδα ως Έθνος-κράτος είναι οι επενδύσεις και οι αποκρατικοποιήσεις, να μην αποτελέσουν «βορά» του Βερολίνου και του Παρισιού, σε μια προοπτική εμπέδωσης εσωτερικής αποικιοκρατίας, που οργανώνει το Berlin Club, οργανώνοντας την Γερμανική Ένωση της Ευρώπης.
Ουσιαστικά απέναντι στη «μέγγενη» των Βρυξελλών και του Βερολίνου, η υποστήριξη που μπορούμε να αναμένουμε είναι από αμερικανικής πλευράς, που θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα, μέσα από διεθνείς επενδύσεις και κεφάλαια, να ανασυγκροτηθεί , διατηρώντας την σχετική επί του παρόντος αυτοτέλεια, που σε μια διαδικασία ανάκαμψης θα ενισχύεται.
 Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί ως χώρα, αλλά διασφαλίζει την διαφυγή από τον αφανισμό της και την επιστροφή της σε μια παραγωγικότητα άλλη, από τον τριτογενή τομέα, δημόσιο ή ιδιωτικό και τους ομίλους των «κοτζαμπάσηδων» της Μεταπολίτευσης, που ούτως ή άλλως χρεοκοπούν μαζί με το κράτος της Μεταπολίτευσης.
Στο Newscode.gr έχουμε μια σειρά πληροφοριών, για εισροή κεφαλαίων για επενδύσεις και δάνεια τόσο από την EBRD, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όσο και από τις ΗΠΑ, με εγγυήσεις FED. Τα αρνητικά δεδομένα είναι μαχητά. Η «εθνική συνεννόηση» θα πρέπει να αποκτήσει περιεχόμενο και φυσικά προοπτική.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου