Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις για την παράκαμψη Σελασσίας ρωτά Ο Λ. Γρηγοράκος


Από τους Υπουργούς Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων,Οικονομικών και Εσωτερικών,Αποκέντρωσης και Ηλ.Διακυβέρνησης ζητά να πληροφορηθεί με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος το χρόνο που θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του δρόμου Σελασσία - Γέφυρα Κελεφίνας. Αναλυτικά στην ερώτηση του ο κ. Γρηγοράκος λέει:  
" Πριν περίπου 2 έτη κατασκευάστηκε
και ολοκληρώθηκε το τμήμα Σελλασίας-Γέφυρα Κελεφίνας Σπάρτης στα πλαίσια βελτίωσης του Ε.Ο. Τρίπολης-Σπάρτης με τα γνωστά μετέπειτα αποτελέσματα κατάρρευσής του.
Παρόλα αυτά όμως είχαν αρχίσει οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων στη συγκεκριμένη περιοχή-όπως γίνεται άλλωστε σε όλα τα οδικά έργα- από το έτος 2008 και μάλιστα με την υπ΄αριθμ 890/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης διαπιστώθηκαν και έγιναν οι όποιες αλλαγές-διορθώσεις που αφορούσαν τις κατατμήσεις των οικοπέδων ή τα ονόματα των δικαιούχων και από τον Φεβρουάριο του 2009 αναμενόταν η σύνταξη από το Δ12/β τμήμα του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ του Πίνακα Παρακατάθεσης προκειμένου εν συνεχεία να γίνει η πληρωμή από το Περιφερειακό Ταμείο Πελοποννήσου στους δικαιούχους.
Δυστυχώς όμως ακόμα και σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί οι δικαιούχοι στο Νομό Λακωνίας με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει σε απόγνωση, αφού και οι ιδιοκτησίες τους έχουν απαλλοτριωθεί και χρήματα δεν έχουν λάβει , σε μία οικονομική περίοδο που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους τα έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
1).Σε πόσο χρονικό διάστημα θα γίνει η καταβολή στους δικαιούχους των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις του τμήματος Σελλασίας-Γέφυρα Κελεφίνας Λακωνίας;
2).Υπάρχει περίπτωση οριστικής απώλειας των χρημάτων αυτών λόγω της οικονομικής κρίσης όταν μάλιστα υπάρχει και τελεσίδική δικαστική απόφαση; ".


antenna south

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου