Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΕ Ο Μ. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ!”Δεν επηρεάζονται οι σχέσεις Ισραήλ -Ελλάδος “


Η εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα», διαβεβαιώνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον Έλληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά αναφέρει σε κύριο άρθρο η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.com .

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν  να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων στο εγγύς μέλλον, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν , μετά τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ για συμφιλίωση  Ισραήλ και  Τουρκίας στο θέμα του Μαβί Μαρμαρά αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Η Αθήνα έδειξε  ζωηρό ενδιαφέρον για την οικονομική προσέγγιση με το  Ισραήλ για την αξιοποίηση των  υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Οι σχέσεις του Ισραήλ  με την Ελλάδα έχουν επεκταθεί και στο αμυντικό τομέα με την συμμετοχή ναυτικών των δυνάμεων τους αλλά και την συνδρομή των ΗΠΑ στην ναυτική άσκηση με την κωδική ονομασία «Noble Dina».

Το Ισραήλ και η Ελλάδα υπέγραψαν επίσης συμφωνία για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω υποβρύχιου  καλωδίου  Ελλάδος, Ισραήλ και Κύπρου πρόσφατα σε μια προσπάθεια του Ισραήλ  να εισέλθει  στην ηπειρωτική Ευρώπη καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου