Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η ρωσική «αρκούδα» αναμένεται να απαντήσει σύντομα !


Η γερμανική πολιτική σκηνή είναι απολύτως εύθραυστη, έτσι δείχνει μέχρι στιγμής,  --
 αν και από μια άλλη οπτική κοιτάζοντας την κατασταση που έχει δημιουργηθεί φάινεται να υπάρχει μια βιασύνη από πλευρά Γερμανίας ώστε να έλενξει πλήρως και την Κυπρο πριν τις Γερμανικές Εκκλογές ώστε να
παρουσιαστεί ως επιτευγμα και να δείξει την αποτελεσματικότητα της κ. Μερκελ στην Ευρώπη, ---
και αυτόι είναι μάλλον οι  λόγοι των βιαστικών και επιπόλαιων αποφάσεων που λαμβάνει όπως αυτή για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου.
Βασικά είναι κι αυτή μια τρίτη ανάγνωση του όλου προβλήματος  οι Γερμανοί Πολιτικοί ήθελαν να δώσουν ένα μάθημα στην Ρωσία «κλέβοντας» τις καταθέσεις που έχουν πολλοί Ρώσοι επιχειρηματίες στο Νησί. Βέβαια επιπλέον με ένα τρόπο ακόμα η Γερμανία θέλει να δείξει στην Ρωσία ποιος κάνει κουμάντο στην Ε.Ε. - αλλά και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει και επιπλέον φυσικό αέριο (ενέργεια που τόσο ανάγκη έχει η Γερμανία ) - και να αρχίζει έτσι να κόβει τον ''ομφάλιο λώρο''  που έχει με την Ρωσία από βόρεια με αγωγούς και να τον υποκαταστήσει με το αέριο του Ευρωπαϊκού Νότου ... 
Αλλά αλήθεια ποιος πιστεύει ότι η Ρωσία θα αφήσει την υπόθεση στην τύχη της;
Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και ενδεχομένως αντίποινα εκ μέρους της Ρωσικής κυβέρνησης. Γιατί οι Ρώσοι δεν δραστηριοποιούνται μόνο στην Μεγαλόνησο αλλά σε όλες της ευρωπαϊκές χώρες.
Πρόκειται για μια διαμάχη η οποία το επόμενο διάστημα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να την παρακολουθήσουμε.  
Βέβαια ερωτήματα τίθενται και για την χρονική στιγμή που όλο αυτό γίνεται στην Κύπρο μια και γίνεται αμέσως μετά το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει δείξει η Ρωσία στην Ελλάδα για τις ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ ...!!!
Τη  συνέχεια θα την παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον ....!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου