Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Γερμανική οικονομική «απόβαση» στην Άγκυρα


Οικονομική «απόβαση»  γερμανικού κλιμακίου στην Άγκυρα  υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης και υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου Νιλς Σμιθ αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο trt Haber .
Η τουρκική πολιτική ηγεσία καλωσόρισε  την
πολυπληθή γερμανική αντιπροσωπεία στην τουρκική πρωτεύουσα μετά τις επαφές που είχε πρωτύτερα στην Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη . Ο επόμενος σταθμός  της θα είναι το Ικόνιο .
Οι συναντήσεις αυτές αφορούν αποκλειστικά στην εξέλιξη των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και η πρώτη επαφή της γερμανικής αντιπροσωπείας στην τουρκική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε  με τον Τούρκο  υπουργό Οικονομίας Zafer Çağlayan συνεχίζει το δημοσίευμα.
Ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την δυσαρέσκεια του προς την ΕΕ  σχετικά με το θέμα της βίζας για τους τούρκους επιχειρηματίες και ζήτησε την υποστήριξη της Γερμανικής πλευράς στο θέμα αυτό.
Ο επόμενος σταθμός του αντιπρόεδρου του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης ήταν το υπουργείο Ανασυγκρότησης.
Ο Τούρκος υπουργός Ανασυγκρότησης Cevdet Yılmaz στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην δυναμική οικονομία της Τουρκίας ειδικά μέσα στην δίνη της παγκόσμιας κρίσης και πρόσθεσε.. « όλες αυτές οι αξίες που προσφέρει η οικονομία της Τουρκίας αποτελούν θετικές προοπτικές στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και Γερμανία και στην ενδυνάμωση της οικονομικής ζωής γενικά στην Ευρώπη».
«Η Ευρώπη χάρη της Τουρκίας έχει δυναμώσει» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης και υπουργός  Οικονομικών του κρατιδίου Νιλς Σμιθ και συμπλήρωσε… «η Γερμανία υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες στην διατύπωση ενός χρονοδιαγράμματος που θα διευκολύνει τις θεωρήσεις των τούρκων επιχειρηματιών στην ΕΕ ».
Ο κύκλος επαφών της γερμανικής αντιπροσωπείας έκλεισε με την συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο  Abdullah Gül.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου