Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ξένοι καταθέτες απειλούν με μαζικές αγωγές κυπριακούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς !

Κρίσιμη ημέρα η αυριανή για δικηγορικά, ελεγκτικά και γραφεία που παρέχουν διοικητικές υπηρεσίες, καθώς θα πρέπει να απαντήσουν σε χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνουν από πελάτες τους, με τα οποία απειλούν ότι θα προχωρήσουν με αγωγές τους συνεργάτες τους στην Κύπρος, μία εξέλιξη που θα γονατίσει ακόμη περισσότερο την κυπριακή οικονομία. 

Πολλοί από αυτούς έχουν διαμηνύσει ότι

επιφυλάσσουν τα νομικά τους δικαιώματα, διότι κατά τη διάρκεια των περασμένων εβδομάδων, υπήρχαν διαβεβαιώσεις, οι οποίες στηρίζονταν στις δηλώσεις κρατικών αξιωματούχων, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπήρχε κούρεμα καταθέσεων.

Στα μηνύματα τους οι ξένοι καταθέτες ζητούν ακόμη, την άμεση μεταφορά των κεφαλαίων των καταθέσεων τους απο τις κυπριακές τράπεζες.

Η απόφαση του Eurogroup, ανεξαρτήτως της κατάληξης έχει κλονίσει τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην Κύπρο.

Όλα τα γραφεία και οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, πραγματοποιούν διαδοχικές συναντήσεις από το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να βρουν μία φόρμουλα αντιμετώπισης της οργής των πελατών τους και των αρνητικών συνεπειών που επιφυλάσσει η απόφαση του Eurogroup. 


πηγη

NewsIt.com.cy: Ξένοι καταθέτες απειλούν με μαζικές αγωγές κυπριακούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου