Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Kτυπήθηκαν στόχοι μέσα στο Λίβανο από την Συρία!


Τελικά τα συριακά μαχητικά που κτύπησαν το πρωί στόχους των ισλαμιστών ανταρτών κοντά στην μεθόριο Λιβάνου-Συρία (έτσι αρχικά είχε ανακοινωθεί), τελικά προσέβαλαν στόχους όχι εντός του συριακού εδάφους, αλλά εντός του λιβανικού.
Και ήταν η πρώτη φορά που προσβλήθηκαν στόχοι στο Β.Λίβανο που σημείνι ότι η Δαμασκός έκανε την
απειλή πράξη και δεν πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις του Λιβανέζου πορέδρου ότι "Θα εμποδίσουμε τους ισλαμιστες να κτυπήσουν μέσα στην Συρία".
Στρατιωτική πηγή του Λιβάνου είχε αναφέρει νωρίτερα ότι "τέσσερις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας σε μια ορεινή, έρημη περιοχή που θεωρείται ο ιδανικός δρόμος για το πέρασμα όπλων και μαχητών από το Λίβανο στη Συρία".
Πλέον δεν αποκλείεται έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στο έδαφος του Λιβάνου από τον συριακό Στρατό.
"Αεροπλάνα και ελικόπτερα του συριακού καθεστώτος έπληξαν με ρουκέτες το βόρειο Λίβανο, πλήττοντας το Ουάντι Χάιλ, κοντά στη μεθοριακή πόλη Άρσαλ. Το γεγονός αυτό συνιστά μια σημαντική κλιμάκωση της παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου" εκ μέρους της Συρίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ. "Αυτού του είδους οι παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας είναι απολύτως απαράδεκτες", πρόσθεσε.
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Λίβανο, Μόρα Κόνελι, βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση της χώρας, σημείωσε επίσης η εκπρόσωπος.
Επίσης Σύροι ισλαμιστές αντάρτες έπληξαν με όλμους το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό, το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης και διάφορα κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας, για να "τιμήσουν" με αυτόν τον τρόπο τη δεύτερη επέτειο από την εξέγερση εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου