Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

CNBC: “Πιο σημαντική από τις εξελίξεις στην Κύπρο”


Στην απόκτηση του 100 % των μετοχών της TNK-BP από τη βρετανική ΒΡ και το ρωσικό όμιλο ΑΑR, προχώρησε την Πέμπτη η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, Rosneft. 
Συνέπεια της συμφωνίας, η δημιουργία της
μεγαλύτερης εισηγμένης πετρελαϊκής στον κόσμο, είδηση που, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft, είναι “πολύ σημαντικότερη από τις εξελίξεις στην Κύπρο”, αναφέρει το CNBC.
Η συμφωνία ολοκληρώθηκε ταυτόχρονα σε διάφορα γεωγραφικά σημεία, μεταξύ άλλων σε υπεράκτιες ζώνες νήσων της Καραϊβικής, της Κύπρου και στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Rosneft, Ίγκορ Σέτσιν και ο επικεφαλής της BP, Ρόμπερτ Ντάντλι ενημέρωσαν σχετικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Με τη συμφωνία, η BP αποκτά μερίδιο περίπου 20% στη ρωσική πετρελαϊκή.  Όπως ανακοίνωσε σήμερα, θα επαναγοράσει 8 δισ δολάρια των μετοχών της και θα επιστρέψει μέρος των εσόδων της στους μετόχους. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 2,83% στην πρωινή συνεδρίαση.
“Ιστορική” στιγμή για τις δύο εταιρείες χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Ιγκόρ Σέτσιν, σημειώνοντας ότι μέρος των συνομιλιών έγινε και στην Κύπρο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου