Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση για την 25 Μαρτίου στο Northeastern Illinois University, στο Σικάγο


Εκδήλωση για την 190η Επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας (Greek Independence-Heritage Day, όπως έχει αναγνωριστεί επισήμως στις ΗΠΑ), οργανώνουν, στις 26 Μαρτίου, το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο και το Northeastern Illinois University (ΝΕΙU).
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σικάγου και την Περιφέρεια ΗΠΑ του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με ποιήματα, χορό, δραματοποίηση κ.ά., με αναφορά στο σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός. Θα προβληθεί, επίσης, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με την επέτειο.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Σικάγου, κ. Ιάκωβος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, πρέσβης Α. Πέτροβας, ο πρόεδρος και οι καθηγητές του ΝΕΙU, ο Συντονιστής του ΣΑΕ Αμερικής, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, Αμερικανοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων.
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Ιλινόι, στο Σικάγο, έχει υπογράψει, τον Οκτώβριο του 2010, Συμφωνητικό Εκπαιδευτικής Συνεργασίας με το ΣΑΕ ΗΠΑ. Τη σχετική χορηγία, ύψους 75.000 δολαρίων, προς το αμερικανικό Πανεπιστήμιο ανέλαβε το Ίδρυμα “Θεόδωρος και Έρικα Σπυρόπουλος”, με τη μορφή 20 υποτροφιών, ώστε να καταρτισθούν ομογενείς εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των αναγκών στα ελληνικά σχολεία των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα ξεκινάει το προσεχή φθινόπωρο.

Πηγή : ΣΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου