Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συν τέσσερα έργα Πελοποννήσου για το ΕΣΠΑ


Τέσσερα έργα στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013, ενέταξε με απόφασή του ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου.

Πρόκειται για:

* Την επέκταση δικτύου αποχέτευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γερακίου Λακωνίας, με προϋπολογισμό 591.000 € και αφορά εργασίες επεκτάσεις δικτύου αποχέτευσης για την πλήρη κάλυψη της
ανατολικής επέκτασης του οικισμού Γερακίου του δήμου Ευρώτα.

* Την κατασκευή ποδηλατόδρομου στον δήμο Κορινθίων με προϋπολογισμό 530.000 €, που αφορά τη δημιουργία ποδηλατόδρομου μήκους 1.500 μ. εντός της Κορίνθου, εκτεινομένου μεταξύ του βορείου και του δυτικού παραλιακού μετώπου και διερχομένου μέσα από το κέντρο της πόλης.

* Την ανάπλαση εγκιβωτισμένου χειμάρρου Ξηριά στον δήμο Κορινθίων, με προϋπολογισμό 1.000.000 €. Πρόκειται για παρέμβαση με στόχο τη δημιουργία χώρων ανάπλασης σε μία υποβαθμισμένη περιοχή και αφορά οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του εγκιβωτισμένου χειμάρρου, ενώ παράλληλα, επιδιώκεται η ενοποίηση όλου του παραλιακού τμήματος από την περιοχή Καλαμιά έως το λιμάνι της Κορίνθου, με στόχο την υλοποίηση ενιαίου παραλιακού μετώπου της πόλης.

* Την ανάπλαση-διαμόρφωση της πλατείας Μπαθαρίστρας, με προϋπολογισμό 320.000 €.

Πηγή : Deal News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου