Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΤΕΔΚ Λακωνίας: Ψήφισμα για την άρση των αποφάσεων του ΥΠΕΠΘ



     Ο συντονισμός ενεργειών με σκοπό την ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση και κατάργηση σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας ήταν το θέμα που απασχόλησε την ΤΕΔΚ Λακωνίας, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 21/3. 

Στη συζήτηση, που διεξήχθη υπό την προεδρεία του προέδρου της Ένωσης κ. Φ. Πήλιουρα, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Σπάρτης, Ευρώτα, Αν. Μάνης, Μονεμβασίας και Ελαφονήσου κ.κ. Στ. Αργειτάκος, Γ. Γρυπιώτης, Π. Ανδρεάκος, Ηρ. Τριχείλης και Παν. Ψαρομμάτης αντίστοιχα, και τα μέλη κ.κ. Ιω. Κουσούλης, π. δήμαρχος Βοιών, Παν. Κυριακούλιας, π. δημοτικός σύμβουλος Μυστρά και Ιω. Τζεφεράκος, π. δημοτικός σύμβουλος Ανατ. Μάνης. 

Ύστερα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, το ΔΣ της ΤΕΔΚ κατέληξε στην υπογραφή ψηφίσματος, με το οποίο: «Εκδηλώνει την αντίθεση του στην απροειδοποίητη και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τις Τοπικές Κοινωνίες και τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγχώνευση - κατάργηση Σχολικών Μονάδων τόσο της Α/βάθμιας όσο και της Β/βάθμιας εκπαίδευσης. 

Θεωρεί απαράδεκτο η λαίλαπα του μνημονίου να συμπαρασύρει ακόμα και την Παιδεία.
Τονίζει ότι:
α) στις περιπτώσεις κατάργησης σχολικών μονάδων δεν ελήφθησαν υπόψη οι χιλιομετρικές αποστάσεις και
β) στις  περιπτώσεις  συγχωνεύσεων  δεν  ελήφθησαν  υπόψη  τόσο  οι χιλιομετρικές αποστάσεις όσο και οι υφιστάμενες υποδομές των χώρων υποδοχής, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και την υπάρχουσα κατάσταση. 

Καλεί το υπουργείο Παιδείας να επανασχεδιάσει τη χωροταξική πολιτική που αφορά στην Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση και να αποδείξει ότι πέρα από την πολιτική των αριθμών και της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα νέα παιδιά και ότι η τεχνογνωσία του 21ου αιώνα, με κέντρο τον εκπαιδευτικό, μπορεί να λειτουργεί κάθε σχολείο της Περιφέρειας με ποιοτικά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά.
 
Τέλος, καλεί την Πολιτεία να μη προβεί σε καμία μεταρρύθμιση δίχως τον απαιτούμενο διάλογο»



Πηγή :Λακωνικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου