Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου με Σαανσί


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τη περιφέρειας Πελοποννήσου και της επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, και ο Προέδρος του Κογκρέσου της επαρχίας Σαανσί, Zhao Leji, στην Τρίπολη.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι, ''οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι έτοιμες να
προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο Περιφερειών, ιδίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και των εξαγωγών, καθώς και της προστασίας και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας".


Επίσης, κ. Τατούλης πρότεινε στον πρόεδρο του Κογκρέσου κ. Zhao Leji, τη δημιουργία Βιοτεχνολογικού Πάρκου με σύμπραξη επιχειρηματιών των δύο περιφερειών, με αντικείμενο την προώθηση της καινοτομία, αλλά και την λειτουργία του πάρκου αυτού ως πύλης κινεζικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές, πρόταση που συνάντησε τη θερμή υποδοχή του Κινέζου αξιωματούχου.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στόχος είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας, η δημιουργία κανόνων της επιχειρηματικότητας, μέσα από τους οποίους η ελεύθερη αγορά θα μπορέσει να αυτορυθμιστεί και με τους κανόνες αυτούς να μπορεί να γίνει η προώθηση της αναδιανομής του πλούτου που θα παραχθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, χωρίς γραφειοκρατικά αναχώματα και κρατικούς παρεμβατισμούς.

Ο πρόεδρος του Κογκρέσου της επαρχίας Σαανσί, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της αποστολής για άμεση συνεργασία στην εισαγωγή ελαιολάδου και όρισε διπλωμάτη από την πρεσβεία της Κίνας στην χώρα μας, ως σύνδεσμο για την προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής. Υπεύθυνος από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου ορίστηκε από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, επικεφαλής της ομάδας που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τις εξαγωγές, μέλη της οποίας θα είναι και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των πέντε νομών της περιφέρειας.

Επίσης, ο κ. Zhao Leji προσκάλεσε τον κ. Τατούλη, να είναι επικεφαλής αποστολής που θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Σαανσί τον επόμενο μήνα, προκειμένου να παραστεί στο 15ο Forum Επενδύσεων & Εμπορίου Ανατολικής και Δυτικής Κίνας και στην Διεθνή Φυτοκομική Έκθεση της Σιάν.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αποδέχτηκε την πρόταση, υπογραμμίζοντας ότι θα οργανώσει αποστολή στην οποία θα τον ακολουθήσουν και θα συμμετέχουν επιχειρηματίες, προκειμένου αυτή η διαπεριφερειακή συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο να εκφραστεί άμεσα και σε επίπεδο διακρατικής επιχειρηματικής συνέργειας.


Πηγή: DealNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου