Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Στο πλευρό της Ομογένειας η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας

      Τον πρόεδρο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Καναδά και αντιπρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Κώστα Κουτράκο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο της η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας  κ. Αδαμαντία Τζανετέα. 

Επί των ομογενειακών θεμάτων που συζητήθηκαν, η κ. Τζανετέα μετέφερε τη δέσμευση της περιφέρειας Πελοποννήσου ότι θα βρίσκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι η Ομογένεια αποτελεί ένα από τα πιο δημιουργικά κομμάτια του ελληνισμού που δεν ξέχασε ποτέ την μητέρα Πατρίδα. 

Υπογράμμισε δε, ότι η συμβολή των ομογενών στην αναπτυξιακή πορεία της Λακωνίας είναι καθοριστική και, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την χώρα μας,  «η συνεργασία με τους έλληνες της διασποράς θα πρέπει να είναι διαρκής, αφού οι στόχοι είναι κοινοί». 

Ο κ. Κουτράκος ενημέρωσε εξάλλου την αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα της Ομογένειας, όπως και για τις δράσεις τις οποίες προτίθεται να υιοθετήσει προκειμένου να ενδυναμώσει τους τοπικούς συλλόγους, με την προσέλκυση νέων ανθρώπων. 

Επίσης λόγος έγινε και για τις συντονισμένες ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, συνομολογώντας ότι οραματίζονται μια Λακωνία καλύτερη για όλους, πάντοτε με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των απόδημων ελλήνων.

Πηγή : Λακωνικός Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου