Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μόνη διέξοδος η εξαγωγή Ποιοτική ελαιοκαλλιέργεια για την κατάκτηση ξένων αγορών

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, ο διευθυντής της κ. Νίκος Μηλιάκος ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα Εργασίας, που βρίσκεται ήδη στο δεύτερο έτος εφαρμογής του, έχει ορίζοντα τριετίας και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2012.

Σκοπός είναι, μέσα από την αξιοποίηση των κινήτρων του κανονισμού της ΕΕ, να προσαρμοστούν οι ελαιοπαραγωγοί και οι ελαιοπαραγωγικές οργανώσεις στις απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ για προστασία του περιβάλλοντος και παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών πιστοποιημένων προϊόντων, που θα ανταποκρίνονται στα δεδομένα της διεθνούς αγοράς. 



Ο κ. Μηλιάκος τόνισε ότι τα επιδιωκόμενα με το πρόγραμμα αποτελέσματα βρίσκονται
μέσα στα πλαίσια των ευρύτερων στόχων της ΕΑΣ οι οποίο είναι: 


 Ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών σε τεχνικές καλλιέργειας φιλικές προς το περιβάλλον με στόχο την μείωση των εισροών και την παραγωγή προϊόντων ποιότητας (ολοκληρωμένη διαχείριση). Έτσι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και στις απαιτήσεις που θέτει η νέο ΚΑΠ με την αρχή της πολλαπλής συμμόρφωσης. 
• Βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιόλαδου.
• Παραγωγή και διάθεση στην αγορά νέων προϊόντων (ολοκληρωμένης διαχείρισης, ιχνηλασιμότητας κλπ), προώθηση και προβολή εντός και εκτός Ελλάδας.

Πηγή : Λακωνικά Νέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου