Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πάνω από 116.000 μαθητές για μία θέση στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Σε κλίμα αντιπαράθεσης του υπουργείου Παιδείας με τις ενώσεις πολυτέκνων ανά την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Οι φετινές εξετάσεις περιλαμβάνουν νέα δεδομένα για τους υποψήφιους εισακτέους, όπως αλλαγές στις μεταγραφές και στα μηχανογραφικά, αλλά και στον υπολογισμό των μορίων πρόσβασης.

Με τους μαθητές να ξεπερνούν σε αριθμό τους 116.000 που δήλωσαν φέτος συμμετοχή, οι ενώσεις πολυτέκνων καταγγέλλουν την απόφαση για κατάργηση των μετεγγραφών

και αντικατάστασή τους με ειδικό ποσοστό εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, απειλώντας μάλιστα με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μέχρι στιγμής άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εισακτέων, ο οποίος δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ενώ στο υπουργείο Παιδείας αναζητούν τρόπους ώστε να μειωθεί αισθητά ο αριθμός των θέσεων που θα διατεθούν φέτος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς και το νούμερο που τελικώς θα δοθεί στη δημοσιότητα να είναι μεν μικρότερο από το αντίστοιχο περυσινό, αλλά όχι κατά πολλές χιλιάδες.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και ο χρόνος υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των εξεταζόμενων, ενώ τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα κατέληξαν υπέρ της συμπλήρωσης τον Ιούλιο, μετά δηλαδή την ανακοίνωση των βαθμολογιών, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Στις φετινές πανελλαδικές έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος 92.259 υποψήφιοι από την πλευρά των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων μαζί με τους απόφοιτους παλαιότερων ετών και 1.068 υποψήφιοι από τα Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Παράλληλα, μέρος στις εξετάσεις θα λάβουν 22.010 άτομα από τα ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑΛ και 1.133 από τα εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια.


πηγη Λακωνικός Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου