Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Υπουργική απάντηση για τα Ειρηνοδικεία της Λακωνίας: Ασαφής και αόριστη η δήλωση Καστανίδη

Στο πλαίσιο διεργασιών βρίσκεται ακόμα ο εξορθολογισμός λειτουργίας των Ειρηνοδικείων της χώρας, όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρης Καστανίδης, σε σχετική ερώτηση του λάκωνα βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη.

Αναφορικά λοιπόν με τα σενάρια κατάργησης των Ειρηνοδικείων Κροκεών και Νεάπολης Βοιών, ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε ότι έχει ήδη συσταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ομάδα Εργασίας με κεντρικούς στόχους την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, καθώς επίσης την ορθολογικότερη διαχείριση των υφιστάμενων πόρων.


Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, την περίοδο αυτή η Ομάδα Εργασίας αξιολογεί τις προτάσεις των προϊσταμένων των Πρωτοδικείων της χώρας, προς τους οποίους ο ίδιος έχει απευθύνει το σχετικό ερώτημα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το πόρισμα της ομάδας δεν έχει ολοκληρωθεί.


Για γενικόλογη και αόριστη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης που δεν δίνει σαφή απάντηση σ’ ένα κρίσιμο για τη Λακωνία ζήτημα έκανε λόγο ο κ. Δαβάκης.
«Η απάντηση που μας έδωσε ο κ. υπουργός, δεν μας ικανοποιεί» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Και δεν μας ικανοποιεί όχι για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής ή άλλης σκοπιμότητας. Μας βρίσκει αντίθετους γιατί είναι αόριστη, γενικόλογη χωρίς να υπεισέρχεται επί της ουσίας στο βασικό στόχο της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής παρεμβάσεως, δηλαδή τη σαφή απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για ένα κρίσιμο για τη Λακωνία ζήτημα. Ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τις συγκεκριμένες δύο περιοχές της Λακωνίας, τις Κροκεές και τη Νεάπολη».


Ο λάκωνας βουλευτής τόνισε επίσης ότι τα στοιχεία που ανέφερε στην απάντηση του ο υπουργός περί σύστασης ειδικής ομάδος εργασίας στο υπουργείο, η οποία θα μελετήσει και θα εκδώσει σχετικό πόρισμα για το ποια Ειρηνοδικεία θα κλείσουν, είναι ήδη γνωστά από το Σεπτέμβριο 2010.


Κάνοντας έκκληση στον υπουργό να αφουγκρασθεί τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών της Λακωνίας, ο κ. Δαβάκης τον κάλεσε να δεσμευθεί ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην κατάργηση των Ειρηνοδικείων των Κροκεών και της Νεαπόλεως και δήλωσε την αντίθεση των λακώνων σε αυτή την εξέλιξη.

Πηγή :Λακωνικός τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου