Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Απόφαση ΔΣ Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν.Λακωνίας


Είναι φανερό πλέον ότι στη χώρα μας δημιουργείται ένα περιβάλλον άγριας λιτότητας στο οποίο η   κατεδάφιση κάθε κοινωνικής κατάκτησης στόχο έχει ,  να κάνει  την εργασία το μόνο φτηνό αγαθό ώστε να ανθίσουν επενδύσεις χαμηλού εργατικού κόστους και υψηλής κερδοφορίας.

Στον ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της υγείας  το πάγωμα των προσλήψεων γιατρών-νοσηλευτών και η δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών οδηγούν  με μαθηματική ακρίβεια το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε κατάρρευση.

Η κυβέρνηση δείχνοντας πρωτοφανή αδυναμία  όχι μόνο να προσφέρει ποιοτική ,δωρεάν υγεία ισότιμα σε όλους τους πολίτες αλλά και να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες των μονάδων υγείας , με τη συμπαράσταση «σοφών νέας κοπής» ,άγεται από τις επιταγές του μνημονίου σε κινήσεις που θα υποβαθμίσουν δραματικά τη δημόσια περίθαλψη.

Δημοσιοποιεί μελέτες δήθεν αξιολόγησης νοσοκομείων ,που βασίζονται μόνο σε οικονομικά κριτήρια χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψη η αποτελεσματικότητα ,η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών , η προσβασιμότητα στις υγειονομικές μονάδες. Γίνονται  ανεύθυνες διαρροές προετοιμασίας της κοινής γνώμης για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις νοσοκομείων και η στοχοποίηση αυτή επιτείνει  τα  συνεχώς διογκούμενα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Στο νομό Λακωνίας η έντονη φημολογία για αλλαγή του υγειονομικού χάρτη με συγχώνευση ή κατάργηση του Ν.-Κ.Υ.Μολάων και υποβάθμιση του Γ.Ν.Σπάρτης δημιουργεί ερωτηματικά στο κατά πόσον οι «σχεδιάζοντες επι χάρτου» έχουν γνώση των προβλημάτων στις υπηρεσίες υγείας ,καθώς και  των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νομού. Δείχνουν να αγνοούν ότι:

Το Ν.-Κ.Υ.Μολάων έχει να επιδείξει σοβαρό κλινικό και επιστημονικό έργο και παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στο λαό της νότιας Λακωνίας και όχι μόνο.
Η κατανομή του πληθυσμού ,η διαμόρφωση του εδάφους σε συνδυασμό με κακό οδικό δίκτυο δημιουργούν αποστάσεις πέραν των 2 ωρών από τη Σπάρτη και επιβάλουν την αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας και περαιτέρω αναβάθμισης του Ν.-Κ.Υ.Μολάων.
Η τουριστική ανάπτυξη  καθώς και η διατήρηση και ενίσχυση του αγροτικού δυναμικού προϋποθέτουν αξιόπιστη υγειονομική περίθαλψη μέσω ισόρροπης και ποιοτικής λειτουργίας των μονάδων υγείας του νομού Λακωνίας.
Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που σε περίοδο οικονομικής κρίσης πρέπει  να ενισχύεται και όχι, να απαξιώνεται, να υποβαθμίζεται και να διαλύεται.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Ν.Λακωνίας :


Είναι αντίθετο και θα πολεμήσει κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και συρρίκνωσης του Ν.-Κ.Υ.Μολάων .
Aπαιτεί την αναβάθμιση των Nοσοκομείων και Kέντρων Yγείας του νομού με επαρκή στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό.

πηγή flyradio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου