Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Το εμπάργκο των αναλώσιμων ειδών για τα Νοσοκομεία συνεχίζεται.

Μέσα στο Μάιο θα έχει εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρεών του ΕΣΥ, όπως δεσμεύθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος στους προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού και αναλώσιμων ειδών που έχουν σταματήσει να εφοδιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πολύζος διαβεβαίωσε τους προμηθευτές, ότι στις αρχές του επόμενου μήνα θα εξοφληθούν τα χρέη του πρώτου 7μήνου του 2010. Σύμφωνα με τον Γ.Γ., τα χρήματα έχουν ήδη δοθεί στις διοικήσεις των νοσοκομείων, και η καταβολή τους αποτελεί πλέον θέμα καθαρά διαδικαστικό.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές του ΕΣΥ για το 2011, τα χρήματα θα καταβληθούν μέσα στο μήνα Μάιο, οπότε πλέον θα εκκρεμεί η εξόφληση των χρεών του τελευταίου 5μήνου του 2010 για το οποίο γίνονται ακόμα συζητήσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας.

Οι εταιρείες με αναλώσιμα ιατρικά είδη, παρά τις δεσμεύσεις του κ. Πολύζου, συνεχίζουν την αναστολή των παραδόσεων ζητώντας εξόφληση χρεών όλου του 2010 και άρση της διάταξης του άρθρου 14, του νόμου 3418/2011 που προβλέπει αναδρομική εναρμόνιση των τιμών του πρώτου 5μήνου του 2010 με τις τιμές του Παρατηρητηρίου.

Από την πλευρά τους, οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού θα συνεδριάσουν το απόγευμα της Τρίτης για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Εντωμεταξύ, επάρκεια σε υγειονομικά υλικά διαπίστωσε ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρης Μουσιώνης, σε έφοδο που έκανε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ενώ για το ΚΑΤ δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλημα λόγω του εμπάργκο των προμηθευτών, και γι’ αυτό το λόγο γίνεται οικονομία στα υλικά. Στο ΚΑΤ πραγματοποιούνται κανονικά τα έκτακτα χειρουργεία, ωστόσο κάποια προγραμματισμένα αναβάλλονται μέχρι οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού να ξεκινήσουν και πάλι να εφοδιάζουν τα νοσοκομεία.


Πηγή : ζουγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου