Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

"Δεν θα χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα"


Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm.

Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ήταν το πακέτο μέτρων που η κυβέρνηση είχε «το καθήκον» να λάβει προκειμένου
να έχει «τη δύναμη να διαπραγματευτεί», υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος.

Τόνισε δε, ότι δεν τίθεται θέμα "επιλεκτικής" χρεοκοπίας» και εξέφρασε με βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία με οίκους αξιολόγησης καθώς το ευρωσύστημα αποτελεί πλέον εγγύηση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Για τις εμπράγματες εγγυήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι περιλαμβάνονται γενικά στο κομμάτι για το νέο μηχανισμό στήριξης και όχι στο κεφάλαιο της απόφασης για την Ελλάδα ενώ απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο ενεργοποίησής τους.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην «πολύ μεγάλη απόφαση» της χθεσινής Συνόδου Κορυφής κάνοντας λόγο για την εξασφάλιση που προσφέρει τόσο για τις δανειακές ανάγκες της χώρας με ευνοϊκούς όρους όσο και για τη σταθερότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εφόσον «δεν χαλαρώσουμε» και «ακολουθούμε με συνέπεια τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές» η χώρα θα περάσει σε μια μορφή διαφορετικής οικονομικής σταθερότητας, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

dealnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου