Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το Σεπτέμβριο το πολυ-εκκαθαριστικό! - Μετά τα μπάνια η... ψυχρολουσία!

Θα μπορέσουν τελικά να κάνουν διακοπές χωρίς το βραχνά των περισσότερων νέων εισπρακτικών μέτρων οι φορολογούμενοι. 
Tα πρώτα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των νέων φόρων που θεσπίστηκαν με τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου πλαισίου θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται από το Σεπτέμβριο. 
Τότε
θα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος της εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ενώ θα έχει οριστικοποιηθεί και η μορφή του νέου εκκαθαριστικού σημειώματος για τους φόρους του μεσοπρόθεσμου.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα εισπρακτικά μέτρα θα εισπραχθούν μέσω ενός ενιαίου εκκαθαριστικού σημειώματος. Έτσι με αυτό το εκκαθαριστικό οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που υπολογίζεται με συντελεστή 1% έως 4% επί του εισοδήματος που δήλωσε ο φορολογούμενος στη φετινή φορολογική δήλωση, το τέλος επιτηδεύματος 300 ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις καθώς και τον ετήσιο ειδικό φόρο στα στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης, όπως τα ΙΧ άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών και τα σκάφη αναψυχής.

Αυτήν την περίοδο στο υπουργείο Οικονομικών γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για την οριστικοποίηση της μορφής του νέου εντύπου που θα αποσταλεί στους φορολογούμενους για την πληρωμή των νέων φόρων. 

Η επιλογή της πληρωμής των φόρων με ένα έντυπο έγινε προκειμένου να μην προκληθεί σύγχυση στους φορολογούμενους από την αποστολή πολλαπλών ειδοποιητηρίων αλλά και να είναι σχετικά πιο απλή όλη η διαδικασία για τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Θετικά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα από το μέτωπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου βρίσκεται η υπόθεση της σύμβασης του υπουργείου Οικονομικών με ιδιωτική εταιρεία για την αποστολή χιλιάδων εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009.

Πρόκειται για εκκαθαριστικά που αφορούν φορολογούμενους οι οποίοι το 2009, το 2010 και φέτος δήλωσαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να έχουν ξεπεραστεί οι αντιρρήσεις του δικαστηρίου για τη νομιμότητα της σύμβασης και σύντομα θα ξεκινήσει η επεξεργασία των μεταβολών που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι και η αποστολή εκκαθαριστικών φόρου ακινήτων.


capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου