Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Κατά απόφασης του ΔΣ Σπάρτης η Παρέμβαση Πολιτών

undefined
Ανάγκη για ρεαλιστικό πρόγραμμα στην ανέγερση Νηπιαγωγείων
Τη στήριξή της στην ένσταση της κ. Παρασκευής Ανδρεάκου κατά απόφασης του ΔΣ Σπάρτης, με την οποία έγινε αλλαγή χρήσης γης στο ΟΤ 56 από Νηπιαγωγείο σε μικτή χρήση, εξέφρασε
η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ, ενώ στη σχετική της ανακοίνωση, η Παρέμβαση Πολιτών υπογραμμίζει τη σημαντικότητα που επιτελούν τα Νηπιαγωγεία, ως τη βάση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, καυτηριάζοντας την τακτική που ακολουθείται στην πόλη μας, κτήρια ακατάλληλα για εκπαίδευση νηπίων να στεγάζουν Νηπιαγωγεία.
Ενδεικτικά δε, αναφέρουν ότι «στη Σπάρτη, η συντριπτική πλειονότητα των Νηπιαγωγείων στεγάζεται σε ακατάλληλες, ενοικιαζόμενες αίθουσες, προορισμένες για καταστήματα, αποθήκες, γραφεία και οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός εκείνης του Νηπιαγωγείου, με ό,τι δυσμενείς συνθήκες αυτό συνεπάγεται για τη σωστή εκπαίδευση των νηπίων και την ομαλή ψυχοπαιδαγωγικής τους ανάπτυξη».
Η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης χαρακτηρίζει υποχρέωση του Δήμου Σπάρτης να εξασφαλίσει κάθε υφιστάμενο και προσφερόμενο χώρο για ανέγερση Νηπιαγωγείου, έτσι ώστε μέσα από ένα σωστά ιεραρχημένο σχεδιασμό, «να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός ρεαλιστικού προγράμματος ανέγερσης Νηπιαγωγείων, με μεσοπρόθεσμο στόχο να βγάλει τα Νηπιαγωγεία της Σπάρτης από τη σημερινή απαράδεκτη κτηριακή κατάσταση».
Καλεί μάλιστα το ΔΣ Σπάρτης να κάνει ομόφωνα αποδεκτή την ένσταση της κ. Ανδρεάκου, η οποία -όπως αναφέρουν- σαφώς και εκφράζει το σύνολο των δημοτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και να ανακαλέσει την υπ’ αριθμ. 124/2010 απόφασή του, επαναφέροντας τη χρήση γης στο ΟΤ 56 για ανέγερση Νηπιαγωγείου.


λακωνικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου