Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τα χαμόγελα για την κυβέρνηση κράτησαν μόνο μία ημέρα


Η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τίποτα δεν θυμίζει το πανηγυρικό κλίμα της περασμένης εβδομάδας όπου ο πρωθυπουργός γινόταν δεκτός με χειροκροτήματα στο υπουργικό συμβούλιο.
Στη σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα ο Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να εξηγήσει αυτά
που πέτυχε στη σύνοδο κορυφής περνώντας το μήνυμα ότι αυτή η μεγάλη επιτυχία θα πρέπει πάση θυσία οι βουλευτές και οι υπουργοί να την περάσουν στα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας κάνοντας περιοδείες ιδιαίτερα στην επαρχία.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει τις αρρυθμίες που παρατηρούνται στα διάφορα υπουργεία και τις πρόσφατες αποφάσεις που έχουν αγανακτήσει το κόσμο.
Για παράδειγμα η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για οφειλέτες που χρωστούν στην εφορία άνω των 5.000 ευρώ να οδηγούνται στο αυτόφωρο έχει εξοργίσει ακόμα και τους βουλευτές.
Οι βουλευτές ρωτούν τον κ. Καπελέρη: «Τους Σκαφάτους που συνέλαβε να φοροδιαφεύγουν γιατί δεν υπήρχε το κατάλληλο νομικό πλαίσιο ώστε να πληρώσουν, αλλά τελικά δεν έπαθαν τίποτα ; Πως λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τους απλούς ανθρώπους στα καφενεία ; Τι να τους πούμε;».
Ο κ. Ραγκούσης ανακίνησε το θέμα με τους ταξιτζήδες μέσα στη τουριστική περίοδο αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις. Οι βουλευτές ψάχνουν να βρουν το λόγο , αλλά ο κ. Ραγκούσης δεν ανοίγει τα χαρτιά του.
Η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ένα νομοσχέδιο έχοντας απέναντι της το σύνολο των πανεπιστημιακών.
Το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που εισηγείται ο κ. Σκανδάλιδης ανάγκασε τον πρόεδρο της μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης των αγροτών την ΠΑΣΕΓΕΣ να παραιτηθεί χθες, από μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου με την εμμονή του να χτιστεί τζαμί στο Βοτανικό έχει εξοργίσει αρκετούς. Ευτυχώς που προς το παρόν απέσυρε τη τροπολογία ,αλλά υποσχέθηκε ότι θα την επαναφέρει αργότερα.
Πολλοί βουλευτές επιμένουν ότι: «Τα χαμόγελα διήρκεσαν μόνο μια μέρα» Όλες αυτές οι αρρυθμίες έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα που ετοιμάζεται να σκάσει τον Σεπτέμβριο και κάνεις από τους βουλευτές δεν γνωρίζει εάν υπάρχει σχέδιο προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση .

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου