Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Διασύνδεση ΚΥ Αρεόπολης-Ιατρικής Σχολής

undefined

Καινοτόμο πρόγραμμα αναμόρφωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Την επίσημη έναρξη διασύνδεσης μεταξύ του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και της Ιατρικής Σχολής του
Πανεπιστημίου Αθηνών, θα σηματοδοτήσει, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 23/7, η εκδήλωση που διοργανώνεται στο διοικητήριο της Αρεόπολης, από το οικείο ΚΥ και τη Συντονιστική Επιτροπή, με την αρωγή του Δ. Ανατ. Μάνης.

Το ΚΥ Αρεόπολης είναι το πρώτο Κέντρο Υγείας στην Ελλάδα που διασυνδέεται επίσημα με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο, με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης, αλλά και στη δημιουργία πρότυπου μοντέλου παροχής υπηρεσιών.

Η Ιατρική Σχολή με τη συγκατάθεση του προέδρου και καθηγητή κ. Χ. Στεφανάδη και την ομόφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης, υιοθέτησε το πρωτόκολλο διασύνδεσης, με τις βασικές αρχές του οποίου, διαμόρφωσε το ΚΥ Αρεόπολης από κοινού με τους ακαδημαϊκούς δασκάλους.

Το πρόγραμμα συνεργασίας, εκτός από τον καινοτόμο χαρακτήρα του, αποτελεί ιστορικό εφαλτήριο στην προσπάθεια αναμόρφωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο και   καθιστά το ΚΥ Αρεόπολης έναν καινοφανή φορέα, που αποβλέπει στην εγκαθίδρυση μιας νέας αντίληψης, όπου οι άγονες και απομακρυσμένες γωνιές της χώρας, μεταμορφώνονται σε σταθμούς παραγωγής και μετάδοσης γνώσης και αποκτούν υπηρεσίες υγείας τέτοιες, που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως ολότητα, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την αυλαία θα ανοίξει ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Π. Ανδρεάκος, ο οποίος και θα καλωσορίσει τους παρευρισκομένους, ενώ στη συνέχεια, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος του προγράμματος διασύνδεσης κ. Μ. Κουτσιλιέρης θα αναπτύξει το θέμα των στόχων και των προοπτικών του προγράμματος.

Ακολούθως, χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο διοικητής του ΓΝ Σπάρτης κ. Νίκος Κουφός, ο αναπληρωτής διοικητής και ο διοικητής 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Λαουδιάς και κ. Π. Γκούμας αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κ. Ν. Καλογεράκος, η εκπρόσωπος του Τμήματος Νοσηλευτικής Παν/μίου Πελοποννήσου και αναπληρώτρια καθηγήτρια παθολογίας κ. Μ. Τσιρώνη, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Α. Τζανετέα, καθώς και ο περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης.

Στη συνέχεια, το λόγο θα λάβει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Δημόπουλος, ενώ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κ. Α. Μαριόλης θα αναπτύξει το θέμα «Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Μάνη: quo vadis;».

Έπειτα, ο κ. Στεφανάδης θα μιλήσει για την κλινική και ερευνητική δραστηριότητα σε απομακρυσμένες περιοχές και τη συμβολή της Ιατρικής Σχολής, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη των καθηγητών της Ιατρικής Σχολής στο ΚΥ Αρεόπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΥ Αρεόπολης στα τηλ. 2733051242, 2733051259 και 27330360011 ή ηλεκτρονικά στο e-mail hcareopoli@gmail.com.


λακωνικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου