Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δεσμεύονται 15.000.000 ευρώ έως το 2015 για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη


Στην συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του ΠΕΣΥ για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε
ότι "το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο για τον τουρισμό". Σημείωσε δε ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα γίνει συνάντηση με το κύριο Ραγκούση και με τον Διοικητή της ΥΠΑ για αυτό το θέμα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην αναφέρθηκε αναλυτικότερα για το πλάνο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η αναβάθμιση του αεροδρομίου σημειώνοντας ότι "μια σκέτη αναβάθμιση χωρίς το master plan του αεροδρομίου είναι ανούσια". Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχει το master plan της ΥΠΑ από το 2008 και υπάρχει ένα σχέδιο αναβάθμισης του 2008, όμως από τότε σημείωσε έχουν αλλάξει πολλά μέχρι τώρα, γι αυτό θα γίνει συνάντηση με τον Υπουργό και το διοικητή της ΥΠΑ, ώστε να πετύχουμε να αλλάξουμε τελείως το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης.
Ανακοινώθηκε επίσης ότι έχουν δεσμευτεί χρήματα από το ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση του αεροδρομίου, και ότι δεσμεύονται 15.000.000 ευρώ για τις παρεμβάσεις έως το 2015. "Με την εξασφάλιση των 15.000.000 ευρώ δίνουμε ένα άλλο επίπεδο βιωσιμότητας στο αεροδρόμιο". "Δεν περιμένουμε να μας βρει τα χρήματα η κυβέρνηση αξιοποιούμε με ευθύνη μόνοι μας όλους τους χρηματοδοτικούς πόρους" σημείωσε ο κος Τατούλης.

antenna south

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου