Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Απάντηση Διαμαντοπούλου για τα μηχανογραφικά πολυτέκνων

Την απάντηση της έδωσε η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου στην ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων και, ειδικότερα, όσοι εντάσσονται στην ειδική κατηγορία των πολυτέκνων ή τέκνων αυτών.
Όπως σημειώνει ο κ. Αποστολάκος, η απάντηση της υπουργού επιβεβαιώνει το γεγονός

πως χωρίς καμία προηγούμενη σχετική νομοθετική ρύθμιση και αντίστοιχη πληροφόρηση, όσοι υποψήφιοι δεν εισάγονται στο τμήμα που έχουν δηλώσει πρώτο στις προτιμήσεις τους, κρίνονται για τις υπόλοιπες θέσεις ως ειδική κατηγορία πολυτέκνων με τον περιορισμό όμως της αποκλειστικής επιλογής σχολών και τμημάτων με έδρα τη διοικητική Περιφέρεια όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία των ιδίων ή των γονέων τους.
Για παράδειγμα, προσθέτει ο λάκωνας βουλευτής, ένας υποψήφιος από πολύτεκνη οικογένεια της Λακωνίας που επιθυμεί να κάνει χρήση της ειδικής κατηγορίας, δεν μπορεί να δηλώσει τμήματα πέραν του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ασχέτως αν το τελευταίο δεν διαθέτει τμήματα που ενδιαφέρουν τον υποψήφιο (πχ Νομική, Ιατρική κ.ά).
Κατόπιν αυτών, ο  κ. Γρηγόρης Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμμένει στην απόφασή της να αφαιρέσει ένα νόμιμο δικαίωμα που βασίζονταν στην ανάγκη στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας. Όπως επίσης, να περιορίσει δραστικά τις επιλογές των πολύτεκνων υποψηφίων. Στην αδικαιολόγητη και ανάλγητη αυτή στάση της κυβέρνησης έναντι της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των πολυτέκνων, αντιτάσσουμε την κάθετη διαφωνία μας και τη διαβεβαίωση πως θα ενεργήσουμε παντοιοτρόπως με σκοπό την αναθεώρησή της. Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεργασθούμε στενά με τους συλλογικούς φορείς των πολυτέκνων προκειμένου να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης και να αποκατασταθεί το τρωθέν περί δικαίου αίσθημα χιλιάδων Ελλήνων πολιτών». 



λακωνικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου