Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Κρίνεται η Ευρώπη και η ελληνική κρίση χρέους μέσα στις επόμενες 4-6 εβδομάδες, προειδοποιεί η Deutsche Bank


Τον κώδωνα του κινδύνου για την ένταση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους κρούει η Deutsche Bank. 
Οι επόμενες 4-6 εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την Ευρώπη και θα δείξουν αν υπάρχει όξυνση της κρίσης χρέους, προειδοποιούν οι οικονομικοί σύμβουλοι της γερμανικής τράπεζας.
Εστιάζοντας στη ελληνική περίπτωση, η Deutsche Bank εκτιμά ότι με το δεύτερο πακέτο διάσωσης, η χώρα μας αγοράζει χρόνο...
"Στην Ευρώπη κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις δεν φαίνεται να ακολουθούν κοινή πολιτική. Οι επόμενες 4-6 εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και θα αποδείξουν εάν η κρίση χρέους ενταθεί περαιτέρω", δηλώνει ο Georg Schuh, επικεφαλής της ομάδας συμβούλων της γερμανικής τράπεζας.
"Στη χειρότερη περίπτωση η ΕΚΤ πρέπει να προβεί σε αγορές ιταλικών και ισπανικών κρατικών ομολόγων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση", συστήνει.
Κληθείς ο ίδιος να σχολιάσει το ενδεχόμενο Ασιάτες επενδυτές να αγοράσουν ευρωπαϊκό χρέος ανέφερε ότι μεγάλες επενδύσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί. "Και αμφιβάλλω αν τελικά θα πραγματοποιηθούν", συμπληρώνει.
Η Deutsche Bank τέλος επισημαίνει την άμεση άναγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ κεντρικών τραπεζών και πολιτικών ηγετών.

bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου