Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στο δρόμο της αποκατάστασης το Παλαιό Πρωτοδικείο Σπάρτης

Στέγη για τα ΓΑΚ με χρηματοδότηση υπουργείου
Την υπόθεση ανακαίνισης και αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης επανέφερε με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή ο λάκωνας βουλευτής της ΝΔ κ. Θανάσης Δαβάκης.
Στη συζήτηση

για το θέμα, παρέστη εκ μέρους της κυβέρνησης η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, από την οποία ο λάκωνας βουλευτής ζήτησε επίσπευση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών παραλαβής της μελέτης. Ο κ. Δαβάκης αιτήθηκε παράλληλα να «προχωρήσει» η προκήρυξη, προκειμένου, όπως ανέφερε «ένα κτήριο που περικλείει ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Λακωνίας και ιδιαίτερα της Σπάρτης να αποκτήσει τη μορφή που του αξίζει και να στεγάσει την υπηρεσία του παραρτήματος των Γενικών Αρχείων του Κράτους του νομού».
Στην απάντησή της, η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι η σχετική διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας, ανέφερε, ότι θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση του έργου, με το αρχικό ποσό των 130 χιλιάδων ευρώ.
Την ικανοποίησή του για τη θέση της υπουργού εξέφρασε κατόπιν ο Θ. Δαβάκης, τονίζοντας ότι η απάντησή της γεννά αισιοδοξία και πρόσθεσε ότι η διαδικασία ανακατασκευής του κτηρίου πρέπει να ξεκινήσει, έστω και με το αναφερόμενο ποσό των 130 χιλιάδων ευρώ.



λακωνικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου