Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Επανέρχονται σενάρια εκλογών για "εθνική σωτηρία" !

«Δηλώνουμε πως όταν θα έλθουμε στα πράγματα –κι αυτό θα γίνει πάρα πολύ σύντομα– θα κινηθούμε πάνω στο προεδρικό διάταγμα Ρέππα για τα ταξί».
Η προειδοποίηση-δέσμευση ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη και ακούστηκε χθες στη συνεδρίαση της Βουλής. 

Λίγη ώρα νωρίτερα,

ο ίδιος, μέσω των ερτζιανών (Real fm)  επανέφερε για πολλοστή φορά την πρότασή του για σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης –με μία διαφορά: Αυτή τη φορά πρότεινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως τον πλέον κατάλληλο να τεθεί επικεφαλής της.

Όπως σημείωνε και χθες, γνωστό ηλεκτρονικό ενημερωτικό μέσο, το πολιτικό προσωπικό αναχωρεί σήμερα και για δύο εβδομάδες για διακοπές με το μυαλό στον καυτό Σεπτέμβριο που έρχεται –τον «κρίσιμο Σεπτέμβριο» όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι δραματικές εξελίξεις στην ευρωζώνη μετά την άγρια επίθεση των αγορών σε Ιταλία-Ισπανία (με τη Γαλλία να παίρνει σειρά), ο κίνδυνος να βρεθούν στον αέρα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα (και μαζί το δεύτερο δάνειο με τους ευνοϊκούς όρους) σε συνδυασμό με την επιδείνωση των δεικτών στο εσωτερικό της χώρας (ύφεση, ανεργία, στράγγισμα της ρευστότητας στην αγορά) δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που καθιστά αδύνατο τον οποιοδήποτε πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό για το άμεσο μέλλον. 

Κατά κοινή παραδοχή δε, οι εγχώριοι «αγανακτισμένοι» θα επιστρέψουν δυναμικά στις πλατείες (όπως γίνεται ήδη με τους πρωτοπόρους Ισπανούς) αφού με τη λήξη της τουριστικής περιόδου θα προστεθούν νέοι άνεργοι στους ήδη εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ στα νοικοκυριά θα φτάνουν τα σημειώματα της Εφορίας για την έκτακτη εισφορά και τους λοιπούς έκτακτους φορο-λογαριασμούς.

Στις πολιτικές συζητήσεις συνεπώς επανήλθαν οι χιλιοειπωμένες φράσεις του προηγούμενου διαστήματος –η απαγορευμένη «πρόωρες εκλογές» και η προσφιλής κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας». Στα χθεσινά τελευταία, προ διακοπών, πηγαδάκια στη Βουλή, οι βουλευτές μιλούσαν για την απροθυμία του Γιώργου Παπανδρέου να στήσει πρόωρες κάλπες και στη θρυλούμενη αντίθετη άποψη του κ. Βενιζέλου στην περίπτωση που η κυβερνητική προσπάθεια «πέσει σε τοίχο».

Ανταρσία δύο κυβερνητικών βουλευτών
Συζητήσεις που φούντωσαν μετά την καταψήφιση την ανταρσία δύο κυβερνητικών βουλευτών: Του Δημήτρη Βαρβαρίγου ο οποίος καταψήφισε την τροπολογία για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις δημοσίων οργανισμών και του Μιχάλη Κατρίνη που αρνήθηκε να στηρίξει τη ρύθμιση για την απελευθέρωση των υπηρεσιών υγείας.

«Αντάρτικο» που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί στην φθινοπωρινή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου Ραγκούση για τα ταξί...





capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου