Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αρμοδιότητα των δήμων η μεταφορά των μαθητών

Σύσκεψη με θέμα τη μεταφορά των μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των υφυπουργών Εσωτερικών και Παιδείας κ.κ. Π. Κουκουλόπουλο και Ε. Χριστοφιλοπούλου αντίστοιχα και με την παρουσία του
γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Τάσου Αποστολόπουλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατέστη σαφές ότι το θέμα της μεταφοράς ανήκει πλέον στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γι’ αυτό οι δήμοι θα πρέπει να προετοιμαστούν έγκαιρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μάλιστα, για την επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και η μεταφορά των μαθητών από τους τόπους διαμονής τους στα σχολεία, τα αρμόδια υπουργεία έχουν ήδη στείλει ενημερωτικές εγκυκλίους στις περιφέρειες και στους δήμους όλης της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δίνεται η δυνατότητα παράτασης των υφιστάμενων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών με την προϋπόθεση ότι οι δήμοι θα έχουν προκηρύξει διαγωνισμούς το αργότερο μέχρι 31/8 του τρέχοντος έτους και εφ’ όσον ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης βεβαιώνει αυτό με πράξη του.
Από την πλευρά τους οι Δήμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη συλλογή των στοιχείων όλων αυτών των μαθητών που είναι δικαιούχοι, να διαπιστώσουν ποιοι από αυτούς δύνανται να μεταφερθούν με δημόσια συγκοινωνία και να εξετάσουν το ενδεχόμενο αξιοποίησης δημοτικών μεταφορικών μέσων για τη μεταφορά μαθητών στα όρια των περιοχών τους.
Τη στενή συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την καλύτερη δυνατή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και την ελπίδα του ότι οι δήμοι θα ανταποκριθούν στο θέμα μεταφοράς των μαθητών, εξέφρασε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Αποστολόπουλος.
«Κοινός μας στόχος είναι η καινούργια σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς», δήλωσε ο υπερπεριφερειάρχης, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή του ότι «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις αλλά κυρίως η διάθεση από την πλευρά μας για συνεργασία με την ΤΑ για να υπάρξει μία κοινή αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν στο ευαίσθητο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, προς όφελος πάντα των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών τους».



λακωνικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου