Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Τον Οκτώβριο του 2013 η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Λεύκτρο-Σπάρτη αλλά …. με πλευρικά διόδια στο Λογκανίκο.


Τον Οκτώβριο του 2013, το Υπουργείο Υποδομών εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο-Σπάρτη. 
Η πληροφορία αυτή προκύπτει από την έγγραφη απάντηση που απέστειλε στη Βουλή, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης με αφορμή σχετική Ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη.
Ο κ. Μαγκριώτης
αναφέρει στην απάντηση του, ότι για το συγκεκριμένο τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη του νέου αυτοκινητοδρόμου, προβλέπεται να τοποθετηθούν νέοι σταθμοί διοδίων και συγκεκριμένα α) μετωπικός σταθμός διοδίων στην περιοχή της Πετρίνας Αρκαδίας και β) πλευρικά διόδια στον Λογγανίκο.
Ύστερα από την απάντηση του κ. Μαγκριώτη, ο κ. Δαβάκης δήλωσε πως ο νέος αυτοκινητόδρομος θα βελτιώσει κατά πολύ τις μετακινήσεις από και προς τη Λακωνία, παρέχοντας ασφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς. Σημείωσε παράλληλα, ότι η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα θα μειώσει κατά μισή ώρα περίπου την απόσταση Αθήνας-Σπάρτης, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως οι μετακινήσεις πλέον θα γίνονται με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.
Παράλληλα ο Λάκωνας βουλευτής, εξέφρασε την αντίθεση του στην πρόθεση της  παραχωρησιούχου εταιρείας του νέου αυτοκινητοδρόμου, να τοποθετήσει πλευρικό σταθμό  διοδίων στο ύψος του Λογκανίκου, δηλώνοντας ότι η ενέργεια αυτή θα προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων του Λογκανίκου και των γύρω περιοχών. «Είναι αδιανόητο οι κάτοικοι του Λογκανίκου και των άλλων γειτονικών περιοχών να πληρώνουν διόδια για να μετακινηθούν ως την έδρα του Δήμου τους, τη Σπάρτη !», δήλωσε ο κ. Δαβάκης.
Τέλος, με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρουν ότι το έργο «Λεύκτρο-Σπάρτη» «παγώνει» εξαιτίας της αδυναμίας των Τραπεζών που μετέχουν στη χρηματοδότηση του έργου να διαθέσουν τα απαιτούμενα κονδύλια για την ολοκλήρωση του, ο κ. Δαβάκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υποδομών να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου