Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η Media Markt το Μάρτιο θα είναι χθεσινή (;) { Οι Γερμανοί άλλα είπαν όταν ήρθαν και άλλα θα κάνουν στην πραγματικότητα..}


Και η Media Markt θέλει τον Γερμανό της...καθώς οι επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης την έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό και το άνοιγμα της στην Ελλάδα όχι μόνο δεν μετρά κέρδη, αλλά έχει σημειώσει και σημαντικές απώλειες.

Ο γερμανικός κολοσσός αναμένεται να αναδιπλώσει την πολιτική του και να αρχίζει να περιορίζει σημαντικά το ελληνικό δίκτυο που έχει δημιουργήσει (Media Markt-Saturn).

Μάλιστα μέσα στις επόμενες ώρες επίκειται ανακοίνωση
κλεισίματος δύο πολυκαταστημάτων της πολυεθνικής. Το πρώτο είναι το πολυκατάστημα με το οποίο πραγματοποίησε εγκαίνια στην Ελλάδα στο Παλαιό Φάληρο και το δεύτερο στην Πυκαία Θεσσσαλονίκης το οποίο είναι μια από τις πιο πρόσφατες επενδύσεις της.

Saturn σε e-shops και απολύσεις

Ταυτόχρονα, η εταιρία αναμένεται να απομακρύνει ποσοστό άνω του 50% των εργαζομένων σε αυτά τα καταστήματα, ενώ και το σήμα Saturn κλείνει τα φυσικά καταστήματά του και μετατρέπεται e-shop.

Το Μάρτιο εγκαταλείπουν την Ελλάδα;

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί που παρακολουθούν από κοντά τις τρέχουσες επιχειρηματικές εξελίξεις, οι συγκεκριμένες κινήσεις του γερμανικού ομίλου αποτελούν μονάχα το πρώτο βήμα καθώς η διοίκηση της πολυεθνικής μετά από σειρά αποτυχημένων επενδύσεων και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, το Μάρτιο θα επανεξετάσει το κατά πόσο θα μείνει η θα φύγει από την ελληνική αγορά.

Άλλο στα χαρτιά...άλλο στην πραγματική οικονομία

Και όλα αυτά συμβαίνουν στην ελληνική πραγματική οικονομία λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη των 70 Γερμανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί είχαν μιλήσει για διεύρυνση της συνεργασίας και επενδύσεων στην Ελλάδα.


dealnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου