Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Άγριο δούλεμα από το Βερολίνο..!


Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον γερμανικό οδοστρωτήρα. Το Βερολίνο υποκρίνεται ότι θέλει να μας διευκολύνει στην αντιμετώπιση των εθνικών και ευρωπαϊκών μας προβλημάτων, με τις επιλογές του όμως κάνει ό,τι μπορεί για να επιδεινώσει την κατάσταση και να μας οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Το φάρμακο
Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι

δεν πρόκειται να αλλάξει το φάρμακο με το οποίο αντιμετωπίζεται η ελληνική ασθένεια. Η οικονομική πολιτική του μνημονίου, έτσι όπως εφαρμόζεται, έχει φοβερές παρενέργειες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς οι πιθανότητες να οδηγηθούμε στη χρεοκοπία και σε εκρηκτικές κοινωνικές καταστάσεις.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας ξεκίνησε να «τιμωρήσει» τη δημοσιονομικά ασυνεπή Ελλάδα. Θέλησε να επιβάλει ιδιαίτερα σκληρούς όρους στο υπερχρεωμένο ελληνικό Δημόσιο, για να το μετατρέψει σε ευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγή. Η προγραμματισμένη αποτυχία του μνημονίου οδήγησε στο σχέδιο Β, που στηρίζεται σε ένα συνδυασμό «κουρέματος» του χρέους του ελληνικού Δημοσίου, επιβολής νέων ισοπεδωτικών οικονομικών μέτρων και προώθησης της γερμανικής ηγεμονίας στην Ελλάδα.
Είναι τόσο επικριτική η γερμανική διπλωματία, ώστε οι διαχειριστές της δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Η καγκελάριος κ. Μέρκελ συνηθίζει να παρομοιάζει την Ελλάδα με τη Λετονία, μια Δημοκρατία της Βαλτικής που ιστορικά είχε να επιλέξει μεταξύ σοβιετικού κομμουνισμού και γερμανικού επεκτατισμού. Όσο για τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας κ. Ρέσλερ, έχει μετατρέψει το πολυδιαφημισμένο «νέο σχέδιο Μάρσαλ», με το οποίο υποτίθεται ότι η Ε.Ε. και οι ισχυρότερες οικονομίες της Ευρωζώνης θα χρηματοδοτήσουν την ελληνική ανάκαμψη, σε έναν ατελείωτο κατάλογο απαιτήσεων σε βάρος μιας εξουθενωμένης οικονομίας και μιας διαλυμένης κοινωνίας.

Ζητεί για παράδειγμα, στο όνομα της ασφάλειας των επενδύσεων, να ικανοποιήσουμε τις πιο προκλητικές απαιτήσεις γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των καλώς εννοούμενων συμφερόντων μας. Εγείρει απαιτήσεις μέχρι και για λογαριασμό των κατασκευαστών των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214, οι οποίοι καταλήστευσαν το ελληνικό Δημόσιο, σε συνεργασία με διεφθαρμένους κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντες της χώρας μας, χωρίς καν να παραδώσουν τα υποβρύχια για τα οποία πληρώθηκαν, προκαταβολικά σε ποσοστό 75%, ήδη από το 2001.
Όσο για το πολυδιαφημισμένο σχέδιο «Ήλιος», βάσει του οποίου υποτίθεται ότι θα επενδύσουν οι Γερμανοί σε τεράστιας κλίμακας φωτοβολταϊκά συστήματα στη χώρα μας, έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πρόχειρης μετάφρασης στα ελληνικά γερμανικών απαιτήσεων που δεν έχουν καμία σχέση με τις αναπτυξιακές μας ανάγκες.

Το Βερολίνο πρέπει να αλλάξει στάση και να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό επεκτατισμό που επιδεικνύει με μια σύγχρονη εκδοχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, στη βάση του αμοιβαίου συμφέροντος. Διαφορετικά, η Γερμανία θα πέσει στην παγίδα που στήνει σε βάρος χωρών όπως η Ελλάδα.

Free Sunday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου