Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται το χαράτσι στα ακίνητα


Τις επόμενες μέρες, πιθανώς και στο τέλος της εβδομάδας, θα αρχίσουν να αποστέλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα πρώτα σημειώματα που αφορούν το χαράτσι στα ακίνητα, ανέφερε ο Διευθυντής Πωλήσεων της επιχείρησης κ. Ευάγγελος Καρακατσάνης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Όπως είπε,
το τέλος αφορά όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, προσθέτοντας πως δεν είναι η ΔΕΗ η οποία θα δώσει εντολή να κοπεί το ρεύμα.
Συμπλήρωσε ότι, από το ειδικό τέλος ακινήτων απαλλάσσονται τα κτήρια του δημοσίου, οι ναοί, οι πρεσβείες και οι κοινόχρηστοι χώροι. 
Επίσης δήλωσε πως εξαιρείται το 35% των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων και απαλλάσσονται όσοι έχουν βιομηχανικό τιμολόγιο και αγροτική κτηνοτροφική χρήση.
Υπογράμμισε ότι, αν υπάρχει κάποια βιομηχανία, που δεν έχει απαλλαγεί από το τέλος, μπορεί να πάει στηναρμόδια ΔΟΥ και να της επιστραφούν τα χρήματα αφού προσκομίσει πιστοποιητικό.
Έκανε γνωστό πως υπόχρεος για την καταβολή του τέλους είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης ακινήτου και αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.
Τέλος για τις νέες εφαρμογές και ώρες εργασίας που θα απαιτηθούν από την ΔΕΗ για την είσπραξη του ειδικού τέλους η επιχείρηση θα εισπράξει το 0,25%.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου