Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Alpha Bank: Η Ελλάδα έχει δυνατότητες για υψηλό επίπεδο διαβίωσης...


Η Alpha Bank παραθέτει τα οικονομικά συμπεράσματα από την ελληνική κρίση , επισημαίνοντας το υπερβολικά υψηλό επίπεδο διαβίωσης των περασμένων ετών, σε σχέση με τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη, αλλά και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για μία «φιλόδοξη» και «βιώσιμη» Ελλάδα.
«Το κύριο δίδαγμα από την
τρέχουσα κρίση είναι ότι οι υπερβολικά υψηλοί μισθοί ή συντάξεις ή άλλα επιδόματα, που διευρύνθηκαν από τις σπάταλες κυβερνήσεις μέσω της αύξησης του χρέους, δεν αποτελούν εγγύηση για διάρκεια και ασφάλεια στον τομέα της εργασίας και εν τέλει δεν αποτελούν εγγύηση για μία καλή ζωή», σημειώνει η τράπεζα.
Η Ελλάδα, δύναται να προσφέρει στο λαό της ένα πιθανώς υψηλό επίπεδο διαβίωσης, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μία πιο ευνοϊκή συμπεριφορά για την εργασία και τις αποταμιεύσεις, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα.
«Η κρίση όντως επιφέρει αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει η έκθεση της Alpha Bank, μετά την ανάλυση των οικονομικών μεγεθών των τελευταίων ετών.
Aκόμη επισημαίνονται οι εντυπωσιακές επιδόσεις της χώρας οι οποίες διευκρινίζεται ότι δεν  οφείλονται μόνο σε λάθος στοιχεία αλλά και στις ικανότητες του λαού της.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου