Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

To ''Virtual Reality'' σε άλλο επίπεδο...( ..δείτε το σχετικό βίντεο...)

Οι εξομοιωτές παιχνιδιών αυτοκινητιστικών αγώνων είναι εδώ και πολλά χρόνια δημοφιλείς επιλογές των gamers. 
Το Gadget Show, όμως, έχοντας στην εικονική φαρέτρα του μία demo πίστα του επερχόμενου τίτλου Battlefield 3, σχεδίασε το πρώτο πραγματικά εικονικό First Person Shooter παιχνίδι.


 Το εγχείρημα κόστισε 650.000 δολάρια ΗΠΑ και
επιδεικνύει σε όλο του το μεγαλείο το παιχνίδι. 
Ο χρήστης βρίσκεται στο κέντρο ενός θόλου, με μία οθόνη διαστάσεων 4 μέτρα ύψος και 9 μέτρα μήκος. Στέκοντας πάνω σε έναν «ποδόμυλο», ο οποίος ακολουθεί τις κινήσεις (φανταστείτε μηχάνημα γυμναστικής σε στυλ διαδρόμου  το οποίο έχει τη δυνατότητα οποιασδήποτε κατεύθυνσης) του χρήστη. 
Οι κινήσεις ανιχνεύονται από δέκα υπέρυθρες κάμερες οι οποίες ακολουθούν την κίνηση του χρήστη και άλλος ένας στο όπλο ο οποίος στοχεύει στην οθόνη. Ενα ειδικά διαμορφωμένο χειριστήριο Kinect δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να σκύβει και να αναπηδά μέσα στο παιχνίδι.

Ολα αυτά μοιάζουν με μία απλά βελτιωμένη κίνηση προς το μέλλον του Virtual Reality. Κανένα virtual reality βέβαια δεν μας κάνει να… πονάμε. 

Μέσω 12 διαμορφωμένων σφαιρών paintball ο χρήστης θα νιώσει το χτύπημα της εικονικής σφαίρας όταν και αν αυτό γίνει μέσα στο παιχνίδι.

Το The Gadget Show θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος στις 24 Οκτωβρίου και θα κάνει επίδειξη της πολύ όμορφης τεχνολογίας η οποία φέρνει τους χρήστες πιο κοντά στο παιχνίδι.






το πρωτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου