Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΟΠΑΠ-Λουρόπουλος: «10.200 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν οι επενδύσεις μας»


Το ρόλο και τη σημασία
 της ΟΠΑΠ στην ελληνική οικονομία και την  κοινωνία 
υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ κ.Κ.Λουρόπουλος, κατά την παρουσίαση της εταιρείας στο φετεινό Πανόραμα
Επιχειρηματικότητας.
Όπως σημείωσε είναι η μοναδική επιχείρηση που αυτή τη δύσκολη περίοδο συνεχίζει να επενδύει, πραγματοποιώντας επενδύσεις ύψους 1,5 δισ ευρώ στην επέκτασή της σε νέα παιχνίδια. Ειδικότερα η ΟΠΑΠ επενδύει 598 εκ. ευρώ για την επέκταση των συμβάσεων των παιχνιδιών της, 560 εκ. ευρώ για τα VLT's και 290 εκ. ευρώ για τα λαχεία.
Οι νέες αυτές επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν 10.200 νέες θέσεις εργασίας.
Ειδικότερα, αναλύοντας ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ πού θα δημιουργηθούν αυτές οι θέσεις, περιέγραψε 7.200 θέσεις για τα VLT's, 2.500 νέες θέσεις στα Λαχεία και 500 θέσεις από την ανάπτυξη των  online παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Ακολούθως εξήγησε ότι δεν πρόκειται βέβαια για προσλήψεις αλλά για θέσεις που θα δημιουργηθούν στην αγορά έμμεσα από την ανάπτυξη του ΟΠΑΠ.
Με τον ίδιο τρόπο σημείωσε σήμερα από τη μέχρι τώρα λειτουργία της εταιρείας εκτός από τα 1000 άτομα που δουλεύουν στη εταιρεία, συντηρούνται, 66.000 θέσεις εργασίες, όπως 20.000 θέσεις σε πρακτορεία, 20.000 θέσεις στα ΜΜΕ, 15.000 θέσεις στον Αθλητισμό, 5.000 θέσεις στον Πολιτισμό κ.λ.π.
Ο κ.Λουρόπουλος τόνισε ότι το δίκτυο πρακτορείων της ΟΠΑΠ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής στη χώρα και σε αυτό θα προστεθεί και το δίκτυο των VLT's.
«Η μέριμνά μου, είναι να λειτουργεί καλά η εταιρεία και να μπορώ να διατηρήσω τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων» απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την πορεία της ιδιωτικοποίησης. 
Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, ο κ. Λουρόπουλος κάλεσε τα νέα παιδιά να εκμεταλλευτούν την κρίση δημιουργώντας ευκαιρίες, υπογράμμισε ωστόσο, ότι το επιχειρείν απαιτεί σωστή οργάνωση και σχεδιασμό. Αναφερόμενος στους νέους τομείς ανάπτυξης της ΟΠΑΠ Α.Ε., επεσήμανε ότι αναμένεται να δημιουργήσουν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ τόνισε ότι η Εταιρεία με τις υπάρχουσες δραστηριότητές της και το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων της στηρίζει ήδη έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
Απαντώντας σε ερωτήσεις νέων που συμμετείχαν στην ενότητα «Νέοι και επιχειρηματικότητα: Υπάρχει διέξοδος», στην οποία ο κ. Λουρόπουλος ήταν εισηγητής, ενίσχυσε την αισιοδοξία του ακροατηρίου και σημείωσε ότι οι νέοι επιχειρηματίες δεν πρέπει να φοβούνται τα λάθη, γιατί μέσα από αυτά φτάνει κανείς στις σωστές αποφάσεις.
Στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμμετείχε και με περίπτερο στον χώρο των εργασιών του Συνεδρίου, όπου πραγματοποιήθηκε και ένα μικρό happening κατά τη διάρκεια του οποίου κληρώθηκαν 5 μπάλες και 10 εμφανίσεις των ομάδων της Super League, με τις υπογραφές των παικτών. Επιπλέον, η ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος με το οποίο ενισχύει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, ήταν ο βασικός χορηγός της διοργάνωσης

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου