Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Πλήρες «Come back» του συριακού Στρατού




Ο συριακός Στρατός  «έλυσε»  την  πολύμηνη πολιορκία
 σε δύο βασικές στρατιωτικές βάσεις στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 μαχητές της αντιπολίτευσης, αναφέρει
  σήμερα κυριακή το γαλλικό πρακτορείο AFP την Κυριακή και αναμεταδίδει η ιστοσελίδα yahoo.com .
«Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μ.Άσαντ αφού κατάφεραν να άρουν την πολιορκία στις στρατιωτικές βάσεις  Wadi Deif και Hamdiya μετακίνησαν δυνάμεις και επιτέθηκαν «εκ των όπισθεν» στους ισλαμιστές αντάρτες αιφνιδιάζοντας τους πλήρως », ανέφερε, παρακαλώ, το συριακό παρατηρητήριο  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα .
Τουλάχιστον 21 αντάρτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση , η οποία επικεντρώθηκε στο χωριό Babulin, ανέφερε το παρατηρητήριο. Τα συριακά στρατεύματα "ελέγχουν τώρα και τις  δύο κορυφές των ορεινών όγκων  σε κάθε πλευρά του οδικού στρατηγικού άξονα Δαμασκού-Χαλεπίου".
Ενεργοποιόντας  έτσι μία σημαντική οδική αρτηρία  για το συριακό στρατό,  δήλωσε ο  διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω τηλεφώνου.
Σύμφωνα με πηγές  στρατιωτικά φορτηγά που μετέφεραν  υλικό και Σύρους στρατιώτες σε αυτήν την περιοχή  για πρώτη φορά μετά από μήνες.
Η  συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται κοντά στην στρατηγικής σημασίας πόλη  Maaret al-Numan, η οποία έπεσε στα χέρια  των επαναστατημένων δυνάμεων τον περασμένο Οκτώβριο.
Επίσης , το Παρατηρητήριο ανέφερε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή  Al-Hajar al-Aswad που αποτελεί προάστιο της νότιας Δαμασκού, καθώς και τον βομβαρδισμό της συνοικίας Daraya, όπου οι δυνάμεις  του καθεστώτος αγωνίζονται για να εκδιώξουν τους εναπομείναντες  αντάρτες αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο.
Η συμπλοκές του Σαββάτου στη Συρία  στοίχησαν την ζωή σε 138 άτομα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο βασίζεται σε ένα δίκτυο γιατρών και ακτιβιστών στο έδαφος για τα στοιχεία του.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου