Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Aegean Airlines: Κέρδη από το 2013 !


Επιστροφή στην κερδοφορία για την Aegean Airlines από το 2013  προβλέπει η Piraeus Securities  που προχωρά
σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Aegean Airlines, στα 2,40 ευρώ από 2,20 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα σύσταση «neutral». 

Σε έκθεση με ημερομηνία 9 Απριλίου 2013, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η Aegean Airlines ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα στο δ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας αρκετά τις δικές της εκτιμήσεις. Σχολιάζει επίσης πως τα έσοδα του δ’ τριμήνου σε συνδυασμό με τον σημαντικό περιορισμό του κόστους (-9,3%) επέφεραν ουσιαστική βελτίωση σε όλα τα υπόλοιπα μεγέθη. 

Ξεχωριστά η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η κρίση στην Κύπρο θα έχει μεν αρνητική επίδραση στη ρευστότητα της εταιρείας, αλλά περιορισμένη. Υπενθυμίζεται ότι η Aegean διαθέτει καταθέσεις ύψους 0,35 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, οπότε οι όποιες απώλειες αναμένεται να είναι οριακές. 
Βασικός καταλύτης ωστόσο, παραμένει το εάν η αεροπορική θα λάβει το «πράσινο φως» για να εξαγοράσει την Ολυμπιακή, θέμα για το οποίο η προκαταρκτική απόφαση της Ε.Ε. αναμένεται έως τις 23 Απριλίου. Μέχρι τότε η Piraeus Sec. παραμένει “neutral” για τη μετοχή. Στους βασικούς κινδύνους για την αξιολόγηση, ξεχωρίζει το μακροοικονομικό περιβάλλον και τη δυναμική της ζήτησης, καθώς και τις τιμές των καυσίμων των αεροσκαφών.


πηγη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου