Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ικανοποιημένοι οι Ρώσοι από τα μέτρα του Αναστασιάδη !


Θετικά τα μηνύματα που αφήνουν Ρώσοι επιχειρηματίες, για την οικονομία της Κύπρου.
 Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Ρώσοι επιχειρηματίες 
από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, 
ως
αντιστάθμισμα στο πλήγμα που υπέστη η ρωσική επιχειρηματική κοινότητα στην Κύπρο, ωστόσο θεωρούν ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει, το συντομότερο, το ποσοστό του κουρέματος των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου.

Αυτό επεσήμανε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, για τα αποτελέσματα του 4ου Επιχειρηματικού Συνεδρίου «Global Russia Business Meeting», που ολοκληρώθηκε χθες στη Λεμεσό.
Ο κ.Αγκαστινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα του Συνεδρίου, αφού όπως είπε, «αποδείχθηκε ότι η Κύπρος παραμένει και τη θέλουν οι συνεργάτες της να παραμείνει κέντρο υπηρεσιών, αφού πιστεύουν ότι συνεχίζει να έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που είχε και στο παρελθόν».
«Οι ξένοι επιχειρηματίες, πολιτικοί και διπλωμάτες που ήταν παρόντες, σχολίασαν πολύ θετικά την παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη στο Συνέδριο, αλλά και τα μηνύματα που έδωσε κατά την ομιλία του, όπως θετικά σχολίασαν και τις τοποθετήσεις του Αρχιεπισκόπου», ανέφερε ο Πρόεδρος του CIPA.
Λέγοντας πως, την ίδια ώρα που αρκετοί επιχειρηματίες βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κύπρο σαν μια ευκαιρία για επενδύσεις, τις οποίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν, πολλοί άλλοι ανησυχούν για τις εξελίξεις με την Τράπεζα Κύπρου και θεωρούν ότι «είναι λάθος να αναμένουμε μέχρι το Σεπτέμβριο για να ξεκαθαρίσει το ούτω καλούμενο κούρεμά της».
«Θεωρούν ότι οι μετοχές που θα αναλογούν στους μετόχους που έχουν χάσει λεφτά στην Τράπεζα Κύπρου, πρέπει να κατανεμηθούν το συντομότερο, για να μπορέσουν οι νέοι ιδιοκτήτες να εκλέξουν ένα Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα αναλάβει να κυβερνήσει την Τράπεζα τις αμέσως επόμενες μέρες και λέω μέρες, γιατί θεωρούν όλοι ότι αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει το συντομότερο», συμπλήρωσε.
Ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης δήλωσε ακόμη πως οι Ρώσοι επιχειρηματίες, αν και απογοητευμένοι από τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, επιρρίπτουν τις ευθύνες στους Ευρωπαίους εταίρους μας και θεωρούν άδικο τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Κύπρος.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της συνδιοργανώτριας εταιρείας, Horasis Gobal Visions Community, Frank Richter, δήλωσε πως στο Συνέδριο υπήρξαν πολύ θετικά σχόλια από τους Ρώσους συμμετέχοντες, «που μας ανέφεραν ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει ο προνομιούχος κόμβος για τις ρωσικές εταιρείες στην ΕΕ, χρησιμοποιώντας τις δομές, χρησιμοποιώντας τα πρότυπα, χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές μορφές που μπορεί να προσφέρει για να βοηθήσει στην παγκοσμιοποίηση των ρωσικών εταιρειών».
Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος 380 περίπου σύνεδροι από 40 χώρες, από τους οποίους οι 200 ήταν Ρώσοι επιχειρηματίες. 
Πέραν της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο και των προοπτικών που διαμορφώνονται από τα νέα δεδομένα, το συνέδριο ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν τη Ρωσία και την παγκόσμια επιρροή της, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη, την εκτίμηση κινδύνων και ευκαιριών στο επενδυτικό περιβάλλον, την ανάπτυξη ενεργειακών πόρων και υποδομών καθώς και θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό.

πηγη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου