Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ενισχύει την αντιβαλλιστική άμυνα η Ν. Κορέα


Αντιπυραυλικά συστήματα θα αναπτυχτούν στη Νότιο Κορέα τον Ιούλιο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την απειλή των ICBM της Β. Κορέας.
Η ανακοίνωση έγινε από ανώτερο αξιωματούχου
του υπουργείου Άμυνας της Κορέας, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα αμυντικά μέτρα που λαμβάνονται μετά την εκδήλωση της επιθετικής συμπεριφοράς της ηγεσίας της Πιονγιάνγκ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ν Κορέα έχει αποφασίσει να διαφοροποιηθεί από τις ΗΠΑ καθώς αποφάσισε να μην συμμετέχει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ και να αναπτύξει αυτόνομα σχετική ικανότητα.
Το σύστημα το οποίο σταδιακά εντάσσεται σε υπηρεσία ήδη από το 2006, αποκαλείται Korea Air and Missile Defense System (KAMD) και ουσιαστικά αποτελείται από συστήματα Patriot PAC 3 και ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης διασυνδεμένα σε κοινό δίκτυο αεράμυνας.
Το σύστημα KAMD περιλαμβάνει ραντάρ επιτήρησης εδάφους, ραντάρ επιτήρησης από σκάφη επιφανείας και συστοιχίες πυραύλων που προστατεύουν τη Σεούλ από εισερχόμενους πυραύλους από τη Β. Κορέα ενώ έχει αναφερθεί και η συνεργασία με αμερικανικούς δορυφόρους έγκαιρης προειδοποίησης.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου