Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Tα υποβρύχια LADA αλλάζουν την ισορροπία !

Η ΚΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

H αγορά από την Κίνα 
νέων υποβρυχίων LADA εξαιρετικά χαμηλού ακουστικού ίχνους από τη Ρωσία ((βασικά αγοράζονται τα σχέδια αφού το υποβρύχιο δεν θα αναπτυχθεί για το ρωσικό ναυτικό) αλλάζει τα δεδομένα στον Ειρηνικό για το αμερικανικό Ναυτικό.
Ήδη ανησυχίες εκφράζονται ανοιχτά
στην Ουάσιγκτον για το επίπεδο ικανοτήτων των κινεζικών υποβρυχίων που βρίσκονται σε υπηρεσία, ενώ φόβοι υπάρχουν ότι οι ικανότητες αυτές σύντομα θα αναβαθμιστούν με ρωσική τεχνολογία η οποία αποκτήθηκε από το Πεκίνο.
Τα ρωσικά υποβρύχια κλάσης “Lada” έχουν σχεδιαστεί σε ρόλο κυνηγού υποβρυχίων αλλά διαθέτουν ικανότητα εντοπισμού και προσβολή στόχων επιφανείας. Με πλήρωμα 38 άνδρες και εκτόπισμα 1.700tns τα ρωσικά υποβρύχια μπορούν να αναπτύξουν υψηλές ταχύτητες υπό την επιφάνεια της θάλασσας της τάξεως των 32 κόμβων με ικανότητα παραμονής στο βυθό επί 45 συνεχόμενες ημέρες και εμβέλεια 10.000km.
Η τεχνολογία υλικών απορρόφησης κραδασμών και ήχου στο εξωτερικό σε συνδυασμό με ένα βελτιωμένο σύστημα πρόωσης, το καθιστούν αθόρυβο και κατά συνέπεια δύσκολο να εντοπιστεί.
Μάλιστα αναλυτές στην Ουάσιγκτον επισημαίνουν ότι τα υποβρύχια κλάσης “Lada” είναι 8 φορές πιο «ήσυχα» από τα υποβρύχια κλάσης «Kilo» τα οποία αντικατέστησαν σε υπηρεσία.
Η πώληση του στην Κίνα από τη Ρωσία συνδυάστηκε με την προμήθεια 24 προηγμένων μαχητικών Su-35 έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψη του κινέζου Προέδρου στη Ρωσία.
Σημειώνεται ότι το κινεζικό ναυτικό διαθέτει 13 υποβρύχια κλάσης «Song” (Type 039), τα οποία χαρακτηρίζονται από χαμηλό επίπεδο θορύβου ενώ κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου στην Κίνα.

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου